møbler

Scandinavian stol: 47 ikoniska modeller

Scandinavian vit stol och trä deco vardagsrum vistelse matsalen

Den nordiska stilen fäster stor vikt vid detaljer och kombinationen av möbler och tillbehör i inlandet. Så det är ingen tillfällighet att de möbeltillverkare i denna del av Europa har tagit fram en samling av möbler som är avsedda att komplettera de nordiska konstruktionsutrymmen.


Vi valde 47 skandinaviska stolsmodeller som representerar det bästa av möbeltillverkning tradition av ikoniska möbler reproduktioner uppfanns av de stora namnen på nordisk stil.

Scandive stol klassiskt vitt och trä: Om en stol Hee Welling

deco interiör vit stol Scandinavian idé Office layouter

mycket begåvad skapare, Hee Welling uppfann modeller som markerade en stor del av nordisk designmöbler. Scandinavian stol ovan är ett exempel på produkt av designern kontor i staden Köpenhamn. Enkelt och elegant, bör denna stol vara inredningen i en privat bostad eller en arbetsyta öppen för allmänheten.

Scandinavian trästol kök eller mat: Wishbone inspirerad av Hans J. Wegner

Scandinavian trä stol idé deco matvrå kök

Denna stol är en reproduktion av ett undertecknat uppfinning Hans J. Wegner. Namngivna Wishbone (ben gaffel), är det en av de mest kända verken i hans kontor. Modellen på bilden ovan, gjord av valnöt, sker i form av originalet och syftar till att belysa den naturliga skönheten i skandinavisk design.

Trästol nordisk stil, rektangulärt matbord: Elbow från den ursprungliga modellen av Hans J. Wegner

Scandinavian stol deco hörn kök måltid layouter

Nordisk design stol i trä med svart sits: CH33 med design inspirerad av Hans J. Wegner

Scandinavian svart bord stol möbeldesign kontor

Scandinavian stol CH33 den här bilden inspirerades av en möbel designad av Hans J. Wegner, samtidigt som ett antal förbättringar till den ursprungliga modellen. Den finns i ek och kastanj, med klädsel i svart eller läder effekt.

Stol skandinavisk stil "Presidentval" efter modellen genom Hans J. Wegner

Scandinavian modern trä bord stol rectanulgaire

Detta är en annan modell inspirerad av skapelser undertecknade Hans Wegner. Denna skandinaviska trästol har en anmärkningsvärd historia: det har blivit kända tack vare tv-debatt mellan kandidaterna till posten som president i USA Richard Nixon och John F. Kennedy, kandidater som var både sitter i den ursprungliga versionen av stol med anor från 1949. det är i denna anekdot kommer skåpet namnet.

Scandinavian fåtölj i vitt för matsal eller kontor: Series 7, replika möbler av Arne Jacobsen

Skandinavisk design stol Eames room kontorsrum

Med nästa modell av Scandinavian stol, vi tillbringar i området uppfinningar av en annan stor skapare, Arne Jacobsen. Möbeln är en av de mest sålda produkten av denna stora designer. Med ovanstående modell kan du få en trogen reproduktion.

Vit stol och nordisk stil trä inspirerad av Charles och Ray Eames

vitt trä stol Scandinavian runda matbord

Charles och Ray Eames är två andra välkända namn i världen av nordisk stil. År 1951 blev namnet Eames känd genom den så kallade stol Side stol som kombinerade en vit stol med träben. Det är denna ikoniska möbel som tjänat som inspiration för att göra den skandinaviska stol du ser i bilden ovan.

Stolar och nordisk stil stolar: trä fåtölj av Eames och Verner Panton S efter stil

Nordic inredningsmöbler stol stol

Scandinavian trämöbler: designer stol Muuto Nerd

Scandinavian trä stol Layout matsal hängande ljus

Dessa trämöbler representerar samtida trender i skandinavisk design. De genomfördes under 2012 av David Geckeler på uppdrag av Muuto. Inredningen är gjorda av återvunnet trä och har massivt trä fötter valnöt, ek eller lackerad ask. Modellen är perfekt för inomhus matsal, ett hörn måltid eller nordisk design kontor.

Stolar för middag Scandinavian: Master från Kartell

Scandinavian köksstol neutral färg kontor layouter

Designad av Philippe Starck för Kartell varumärke, Master interpète former av tre ikoniska modeller av nordisk design genom att sammanföra i en möbel mycket ganska anmärkningsvärt. I själva verket, den skandinaviska stol du ser på bilden ovan visar former av Tulip av Eero Saarinen (se nedan i galleriet), Eiffel Eames och Series 7 av Arne Jacobsen som vi såg ovan. Utöver sin estetik, har möblerna också fördelen att användas ute och inne. Det säljs i två neutrala färger, svart och vitt, liksom gula, röda och gröna.

Stolar och fåtöljer skandinavisk design: sjunka med Arne Jacobsen

Skandinavisk design röd matsal stol

Scandinavian stol Drop (drop) är en sätesmodell som försöker verkligen älskar nordisk stil och vintage design. Att få världen finns det mer än 50 år av Arne Jacobsen, är den ursprungliga stolen nu omöjligt att förvärva. Men lyckligtvis finns det möbler inspirerad av stol som är lika elegant!

Idén om skandinaviska möbler för matsal och hörn måltid: Skydd från Muuto

Scandinavian stol bild nordisk design taklampa kök

Säljs av Muuto, Scandinavian stol Cover (omslag), bilden ovan, formades av designern Thomas Bentzen. Tillverkad helt i trä och omfattar inte något konstgjorda material, kommer det att tilltala älskare av naturliga dekoration som kan pryda sina kök eller matsalar nordiska atmosfär.

Svart modern stol Scandinavian interiör: Grand Prix efter Arne Jacobsen

Scandinavian stol svart vardagsrum rektangulärt bord

De ursprungliga stolar heter Grand Prix marknadsfördes 1957 av Arne Jacobsen. De är resultatet av designarbete som bygger på formen av den mänskliga kroppen och är avsedd att erbjuda en makalös känsla av komfort till sina användare. Dessa kopior av den ursprungliga nordiska möbler finns i flera ljusa färger och svart.

Moderna stolar nordisk stil i gult och grönt: Fiber från Muuto

Scandinavian stol Foto Nordic heminredning möbler

Det var efter den fructeuse samverkan Aleksej Iskos och Boris Berlin stolen Fiber (fiber) ovan framkommit. Produceras i 2014 Muuto, innefattar det kompositmaterial och är vadderad Kvadrat tyg eller läder i en serie av neutrala färger. Fötterna som stöder sätena är tillverkade av valnöt.

Nordic stol återvunnet trä och reproduktion av den ursprungliga modellen av Eames

Scandinavian trä stol idé deco inredning vardagsrum

Följande exempel på skandinavisk stol tar en befintlig modell tecknat Eames och troget härmar sitt ursprungliga utseende för att erbjuda en bekväm stol, som kan dekorera ett inre privata hus eller offentlig anläggning.

matrum stolar, nordisk stil gult och svart: Salt av Tom Kelley

gul stol skandinaviska möbler matbord inne nordisk design

Tom Kelley är en designer som har arbetat för myndigheter och företag runt om i världen och vars möbeltillverkning designen påverkades av principerna om enkelhet och naturliga skönheten i den typiska skandinavisk stil. Således är utseendet på stolen Scandinavian Salt (salt) på den övre bilden onekligen inspirerad av den svenska designen har anpassats till moderna livsrum. Benen i denna monter betraktas som dess mest utmärkande som gör mycket kompakt och perfekt stol för utformningen av små utrymmen.

Skandinavisk stil stol modell: J104 Jørgen Baekmark

Scandinavian stol deco matsalen nordisk design idé

Dessa trämöbler kallas J104. Uppfanns av Jørgen Baekmark, en designer som har arbetat med det danska märket FDB Møbler illustrerar de en av de typiska dragen av skandinavisk design och produkter av märket: den naturliga och renad luft av sina produkter. Förutom den naturliga trä version de finns i svart, rött, vitt och grått.

Stolar Nordic-inspirerade vintage svart Thonet

svart stol skandinaviska möbler kök litet utrymme layouter

Detta är en möbel modell besläktad med skandinavisk design utan hör till en samling av nordisk varumärke. I själva verket var Thonet modell tillverkad i Tyskland och det påverkas av vintage stil och land hus dekoration i länderna i Centraleuropa och Skandinavien. De möbler på övre fotografiet är en kopia av den ursprungliga möbler som är särskilt svårt att hitta i den aktuella marknaden.

Skandinaviska design stolar för matbordet: Modell 42 av Kai Kristiansen

Scandinavian stoppad stol trä nordisk stil möbler

De bekväma stolar är en kopia av modell 42 stol Kai Kristiansen. Med sin distinkta utseende, typisk för den populära dekoration under andra halvan av 20-talet, incriraient de väl i ett utrymme med minimalistisk, traditionell stil. Modellerna är gjorda av massiv valnöt och har säten klädda i klädsel i taupe grå.

Nordic interiör fåtölj Oslo från Torbjørn Anderssen & Espen Voll och Swan av Arne Jacobsen

Scandinavian stolar stolar interiör modern designobjekt

stol nordisk design modell för arbetsyta eller middag Tulip av Eero Saarinen

Scandinavian stolar hus arbetsplats layouter

Eero Saarinen är arkitekt och designer som arbetat på stolen Tulip (Tulip) genom att ta klassiska former i början av atomåldern (mitten 20-talet), särskilt, fascinationen av tekniken och dess användning i tjänsten av hushållen i USA och Västeuropa. Dessa stolar är en trogen kopia av den ursprungliga modellen, tillverkad med en aluminium bas, ett plastsäte och kuddar avtagbar tyg. Dessa finns i många färger som ska införlivas lättare i modern inredning.

transparent stol modern stil: Louis Ghost av Philippe Starck

Layouter transparenta stolar Scandinavian kök design

En annan symboliska skapandet av Philippe Starck, sade den genomskinliga Louis Ghost stol. De möbler som visas ovan låna i linje med denna stol att erbjuda oss en stapelbar version i flera genomskinliga färger.

Trästol med tygklädsel Black Shell inspirerad av Hans J. Wegner

Skandinavisk stil Nordic trä stolar stolar

Skalstolen (skal) är en annan uppfinning av Hans J. Wegner vem som ligger bakom denna högkvalitativa reproduktion modell tillverkad av valnöt och läder från Italien.

Nordisk stil fåtölj trä Cuba Morten Göttler

trä stol skandinavisk design hus modern stil

Designen fåtölj Kuba är regisserad av Morten Gøttler 1997. Det är en möbel som producerades med stor omsorg om detaljerna: linne delar var handgjorda, ek struktur har lackerad, var metallmaterial av hög kvalitet koppar. Skåp platsbesparande par excellence, är Kuba vikbar och lätt att förvara i ett hörn av rummet.

Idén om modern skandinavisk inredning med solstolar av Jens Risom

Nordisk design fåtölj dekoration beige

Nästa i vår lista, ordförande för Deco vardagsrum och levande uppfanns av Jens Risom och påverkas både av skandinavisk design och stil typisk för amerikanska bostäder av 20-talet. Kopian på den övre bilden är gjord av linne och trä för att ge den ultimata känslan av komfort.

trä fåtölj Deco Nordic style: CH25 inspirerad av Hans J. Wegner

Nordic Wood fåtölj layouter idé

Med denna bild, finner vi en annan stol inspirerad av verk av Hans J. Wegner och i synnerhet av dess CH25 stol. Möblerna är gjord av aska med sits och rygg rotting handgjorda.

Skandinaviska design stolar för vardagsrummet: POÄNG från Ikea och trästol av Jens Risom

Skandinavisk möbler trä stol tyg

Trämöbler och läder nordisk stil: Modell 45 av Finn Juhl

skinnfåtölj trä deco lounge nordisk design stil

Denna möbler är en reproduktion av den skandinaviska stolen 45 av Finn Juhl, designer känd för att exportera nordisk stil i USA. Stolen på den övre bilden är att vara tillgänglig utan att förlora sin kvalitet och hållbarhet. Elementen i den ursprungliga modellen har därför ersatts med mer ekonomiska produkter: målat bokträ i en nyans nära den för valnöt och en blandning av linne och bomull som ersätter skinn.

Skandinaviska möbler för hemmiljö: Z Selig Poul Jensen

Wood deco stolar skandinavisk stil lounge eklektisk stil

En annan del av riktigt ikoniska möbler är Selig Z stol designad av Poul Jensen. Den innefattar en lövträ ram och en sits och ryggdyna blå färg, grå eller vit.

stoppad stol Metal Nordic style: Barcelona Ludwig Mies van der Rohe

capitonne idé skåp stol skandinavisk design

Med denna stol för nordisk design, vänder vi oss till arbetet i den tyska arkitekten Ludwig Mies van der Rohe. Den kopia av den ursprungliga Barcelona stol Ludwig Mies van der Rohe har en metall structue som kompletteras av läder kuddar finns i vitt, svart och rött.

Modern läderfåtöljer: Grand Confort av Le Corbusier och Marcel Breuer Wassily Chair av

vardagsrum möbler nordisk design svart skinnfåtölj

stoppad stol nordisk stil pall med fotstöd: Womb av Eero Saarinen

Nordic fåtölj décodesign pall

Det är genom de kreativa insatser av Eero Saarinen denna eleganta skandinaviska stol bildades 1948. Dubbat Womb (livmodern), är det källan till denna kopia gjord av glasfiber vadderad kaschmir. Modellen finns i flera färger, som orange, rött och lila och kommer med en pall fotstöd i samma nyans.

modern fåtölj inne för: LC4 av Le Corbusier

modern schäslong nordisk inredning

Denna långa inomhus stol härmar utseendet på den berömda modellen LC4 av Le Corbusier. Den är gjord av stål och täckt med en svart skinn, svart eller brunt.

Skandinavisk modern design chair: Ägg av Arne Jacobsen och Diamond av Harry Bertoia

stol stol Nordic interiör Hushållsmöbel

Moderna Hem för nordisk inredning: Butterfly av Hardoy

skinnfåtölj läshörna layouter skandinavisk stil

The Butterfly stol (fjäril) av Harody anor från 1938 är så välkänd som förmodligen behöver ingen närmare presentation. Denna vackra reproduktion har en läder sits som kan dekorera en kudde för extra komfort.

Design fåtölj och ottoman möbler: Contour av Grant Featherston

stol pall capitonne hörnet av Scandinavian vardagsrum läsning

Grant Featherston är en australisk designer som uppfann Contour stol med ett fotstöd pall i början av 50-talet av 20-talet. De ursprungliga modeller av detta står nu en del av de symboliska produkter skandinavisk design och säljs, av denna anledning, till ganska höga priser. Denna kopia kan du få en Contour stol vid ett mycket mer rimligt pris.

Skandinavisk stil hem möbler: fåtölj och vadderad pall: OX av Hans J. Wegner

barnrum blå stolar skandinaviska möbler

Vacker stoppad stol skandinavisk stil: Teddy Bear av Hans J. Wegner

Skandinavisk fåtölj möbeldesign inre capitonne

Teddy Bear är en annan skandinaviska möbler med design av Hans J. Wegner. Den härligt tryck ovan är gjord av valnöt och al, med klädsel i kashmir.

Skandinavisk design vintage möbler: Lumi Mod Source

Nordic möbler dekoration vardagsrum Stol Kontors

Scandinavian stol Mod är en produkt av märket Lumi Source vars stil är typisk för mitten av 20-talet. Möbler reproduktioner som visas på bilden ovan är gjorda av valnöt, som är klädd i olika nyanser av svart eller vitt.

Skandinavisk design stol Trä: Zig Zag inspireras av Gerrit Rietveld

idé skandinaviska möbler stol av trä dekoration design

modern design stolar i svart och vitt: Style bollen genom Eero Aarnio

Skandinaviska möbler inne moderna deco fåtöljer Danish


About the author

admin