Japanska recept misosoppa, enkel och full av smak maträtt att upptäcka – anews24.info

Japanska recept misosoppa, enkel och full av smak maträtt att upptäcka

Japanska soppa recept-ingredienser traditionella miso

Liksom japansk mat? Om svaret på denna fråga är "ja", har du förmodligen smakade japansk misosoppa. Lätt att förbereda, innehåller den en viktig ingrediens: miso pasta beredd traditionellt fermenterad soja i Japan.


Soppa recept miso bas är mycket enkel och kan kompletteras med flera ingredienser som du väljer.

Läcker misosoppa tar bara tjugo minuter att slutföra. Detta är en anledning till varför det är fortfarande en av de mest populära i landet av resningen Sun fortfarande rätter. Ny forskning tyder på att denna traditionella soppan förbrukas av cirka 75% av japanska och vardagliga. Att känna passionen av folket för hälsosam kost och god hälsa, kan man inte låta bli att försöka göra denna soppa själv!

traditionell miso soppa recept

Japanska soppa recept-serve-suggestions-skålar med miso

Den traditionella misosoppa recept vet flera varianter beroende på region och den person som förbereder den. Dessutom är denna japanska soppa mycket populära idag över hela världen. Därför har genomgått en rad förändringar för att anpassa sig till de kulinariska traditioner i olika länder.

I grund och botten innehåller traditionella misosoppa recept miso pasta, grönsaker, kött eller fisk (tillval), japanska tofu och buljong ost.

Soppa-japanska pate-miso-ingredienser

Vår japanska recept misosoppa är en snabb och enkel variant *, lämplig för vegetariska rätter. Vi kan använda denna grundläggande receptet för att berika den med andra grönsaker, såsom svamp eller med kött (se nedan för några förslag av denna typ).

Misosoppa recept lätt - grundläggande vegetarisk version

miso-soppa-recept-ingredienser-recept-traditionella japanska

tid som behövs 15 minuter (5 min + 10 minuter efter framställningen av matlagning ..)

ingredienser 2 personer

  • 1 liter vatten
  • 3 matskedar japanska miso pasta
  • tofu ost
  • grön lök (ett handtag eller smak)
  • grön vessla eller liknande vegetabiliska (ett handtag eller mer)
  • En nori ark (valfritt)

miso-soppa-japanska-ingredienser-grönsaker-mangold

miso soup receptingredienser Soup-japanska

beredning

För att göra detta recept lätt misosoppa, vi går igenom 4 steg. Den totala tid som krävs tar ett tjugotal minuter.

Först, koka vatten i en lämplig kastrull eller vattenkokare. Samtidigt är grönsaker, beredda, tofu ost och nori.

För en mer övertygande resultat, är det inspirerat av japansk tradition. Så vi försöker skära dessa ingredienser snart i små skivor i stora bitar eller remsor. Detta kommer att ge en estetiskt tilltalande till japanska misosoppa.

sedan sättes till kokande vatten nori skuren i strimlor. Om vi ​​använde en vattenkokare, vatten hälls i en kastrull på förhand. Får sjuda i 5 till 7 min. om.

Samtidigt lägger vi 3 msk japansk miso pasta i en liten skål. Det tillför lite vatten och blanda väl. När detta uppdrag åstadkoms, är innehållet i skålen sattes till soppan, rör om väl.

Slutligen, tillsätt övriga ingredienser i pannan. Är kvar att sjuda i ytterligare 5 min. om. Vi smakar för att säkerställa att misosoppa inte saknar salt eller pasta. varm tjänstgör.

Hur rik buljong soppa recept miso bas

misosoppa-recept-kök japansk idee-serve soppor-traditonnelle

Denna misosoppa grundreceptet kan berikas med en mängd olika produkter som kommer att ge det mer djup och klarhet märkbar smak. I Japan är misosoppa ibland beredd med olika traditionella buljong kallas dashi.

Bland dem finns det olika typer av torkad fisk och shiitake svamp. För en mer autentisk smak, prova att förbereda detta recept misosoppa med hjälp av någon av dessa buljonger.

Misosoppa-recept-lätt-inte-en-no-idea

För att tillgodose smaken av japansk soppa med miso pasta till europeiska köket eller som Nordamerika, kan vi försöka göra en klassisk buljong själv. Detta kan inkludera morötter, vit rädisa, potatis och lök.

Vilka ingredienser lägga till soppa recept miso bas och hur man väljer

Hur tjäna miso-soppa-idé-japansk-

Den japanska traditionen är att den traditionella misosoppa avslutas med utvalda råvaror i säsong. Den japanska plats stor betydelse inte bara i smak utan också presentation av livsmedel. Av denna anledning är de ingredienser som väljs baserat på kontraster av färg, konsistens och smak i föreningen.

ost soppa recept-japanska miso-tofu

Dessutom speglar japansk misosoppa personliga preferenser vem förbereder. Hur man passera blandning av smaker och göra misosoppa recept tilltalande för ögat?

Svaret är enkelt: det bör välja ingredienser som smälter med varandra och bildar olika lager i skålen. Detta innebär att vi bör kombinera ingredienser som flyter på ytan (som lök) och andra som tenderar att gräva på skålen (som potatis och bitar av kött).

Hur man väljer miso klistra in den japanska soppa?

miso-soppa-recept-japanska traditionella ingredienser

Miso pasta är den viktigaste ingrediensen i denna japanska soppa. Hon gav även sitt namn till hela skålen. Välja degen är avgörande för en framgångsrik recept misosoppa.

tofu soppa recept miso-soppa-japanska

Miso pasta traditionellt erhålls baserat fermenterade sojabönor, vad ibland lagt till andra ingredienser. Denna ingrediens har många hälsofördelar som det är hög halt av protein. Dessutom den salta smaken av degen kan vi minska användningen av salt i rätter med miso.

Japanska miso-soppa-pate-au-traditionella miso

Miso pasta finns i flera varianter. Vid tillämpningen av detta recept misosoppa, vi skilja mellan två alternativ: en pasta som har jäst under en lång tid och en som har genomgått processen för kortare tid.

Den första typen av deg, såsom röd miso, har en rikare, djupare smak. Den andra typen av miso, såsom vitt, kännetecknas av en lättare smak och ibland söt. För att avgöra vilket alternativ som passar dig mer, skulle det vara bäst att prova båda typerna av pasta!

presentations idéer och förslag för att tjäna japanska misosoppa

Soppa au-traditionella miso skål japanska

Vi bestämde oss för att förbereda receptet misosoppa bas eller en av dess rikaste versionerna kan tjäna denna soppa flera intressanta sätt. Man skulle vara att använda en skål och en sked traditionella japanska. I det här fallet kommer vi tycker också erbjuda japanska pinnar; de kommer att vara användbara för att blanda misosoppa och äta de fasta ingredienserna.

miso-soppa-recept-japanska lätt ingredienser

Dessutom kan denna japanska soppa också serveras i koppar. Den lämpar sig väl för lunchmenyer för att förbereda hemma eftersom vi kan sätta ingredienserna i en burk lätt att bära! Här är lite inspiration om hur man tjäna denna typisk japansk mat

Misosoppa Recept-japanska-simple-skålar-cuilliere-japanska

Japansk soppa-recept-pate-miso-förslag serverings

Soppa au miso-tofu-pate-japanska-chalottes

Japanska miso-soppa-skål idee-lunch kl-easy

Soppa-of-miso-traditionella recept-lätt-japanska

* Miso soppa recept anpassat från The Minimalist Baker


Like this post? Please share to your friends: