møbler

Skandinavisk stol: 47 ikoniske modeller

Skandinavisk hvide stol og træ deco stue ophold spisestue

Den nordiske stil lægger stor vægt på detaljer og kombinationen af ​​møbler og tilbehør i interiøret. Så det er ikke tilfældigt, at de møbelproducenter i denne del af Europa har designet en kollektion af møbler, der har til formål at supplere de nordiske design rum.


Vi valgte 47 skandinaviske stolemodeller, der repræsenterer det bedste af traditionen med ikoniske møbler reproduktioner opfundet af de store navne på nordisk stil møbelproduktion.

Scandive stol klassiske hvide og træ: About A Chair af Hee Welling

deco interiør hvid stol skandinavisk idé om indretning

meget talentfuld skaberen, Hee Welling opfandt modeller, der markerede meget af nordisk design møbler. Skandinavisk stol ovenstående er et eksemplarisk produkt af designeren kontor i København. Enkel og elegant, bør denne stol være indretning af en privat bolig eller et arbejdsområde åben for offentligheden.

Skandinavisk træstol køkken eller måltider: Wishbone inspireret af Hans J. Wegner

Skandinavisk træ stol idé deco spisehjørne køkken

Denne stol er en reproduktion af en underskrevet opfindelse Hans J. Wegner. Opkaldt Wishbone (knogler gaffel), er det en af ​​de mest berømte værker i hans kontor. Modellen på billedet ovenfor, lavet af valnød, tager form af den oprindelige og har til formål at fremhæve den naturlige skønhed af skandinavisk design.

Træstol nordisk stil, rektangulære spisebord: Elbow fra den oprindelige model af Hans J. Wegner

Skandinavisk stol deco hjørne køkken måltid Layouts

Nordisk design stol i træ med sort sæde: CH33 med design inspireret af Hans J. Wegner

Skandinavisk sort bord stol møbeldesign kontor

Skandinavisk stol CH33 på dette billede var inspireret af et stykke af møbler designet af Hans J. Wegner, samtidig med at en række forbedringer af den oprindelige model. Det fås i eg og kastanje, med polstring i sort eller læder effekt.

Stol skandinavisk stil "præsidentvalget" efter modellen af ​​Hans J. Wegner

Skandinavisk moderne træ bord stol rectanulgaire

Dette er en anden model inspireret af de kreationer underskrevne Hans Wegner. Denne skandinavisk træstol har en bemærkelsesværdig historie: det er blevet berømt takket være den tv-debat mellem kandidaterne til posten som præsident for USA Richard Nixon og John F. Kennedy, kandidater, der var både sidder i den oprindelige version af det stol stammer fra 1949. det er i denne anekdote kommer kabinettet navn.

Skandinavisk lænestol i hvid til spisestuen eller kontoret: Series 7, replika møbler af Arne Jacobsen

Skandinavisk design stol Eames værelse kontor værelse

Med den næste model af skandinavisk stol, vi bruger i forbindelse med opfindelser af en anden stor skaberen, Arne Jacobsen. Den møbel er en af ​​de mest solgte produkt af denne store designer. Med ovenstående model, kan du få en tro gengivelse.

Hvid stol og nordisk stil træ inspireret af Charles og Ray Eames

hvid træ stol skandinavisk runde spisebord

Charles og Ray Eames er to andre kendte navne i verden af ​​nordisk stil. I 1951 blev navnet Eames kendt gennem den såkaldte stol Side Chair, der kombinerede en hvid stol med træben. Det er denne ikoniske møbel, der tjente som inspiration til at gøre det skandinaviske stol, du ser på billedet ovenfor.

Stole og nordisk-stil stole: træ lænestol af Eames og Verner Panton S efter stil

Nordisk interiør design møbler stol stol

Skandinavisk træmøbler: designer stol ved Muuto Nerd

Skandinavisk træ stol Layouts spisestue vedhæng lys

Disse træmøbler repræsenterer nutidige tendenser i skandinavisk design. De blev udført i 2012 af David Geckeler på vegne af Muuto. Møbler er fremstillet af genbrugt træ og har massive træ fødder valnød, eg eller lakeret ask. Modellen er perfekt til indendørs spisning, et hjørne måltid eller nordisk design kontor.

Stole til spisning skandinavisk: Master af Kartell

Skandinavisk køkken stol neutral farve kontor layouts

Designet af Philippe Starck for Kartell mærke Master interpète former for tre ikoniske modeller af nordisk design ved at samle i ét møbel meget ganske bemærkelsesværdigt. Faktisk er den skandinaviske stol, du ser på billedet ovenfor viser de forskellige former for Tulip af Eero Saarinen (se nedenfor i galleriet), Eiffel Eames og Serie 7 af Arne Jacobsen som vi så ovenfor. Ud over sin æstetiske appel, møblerne har også den fordel, at det bruges ude og inde. Det er solgt i to neutrale farver, sort og hvid, samt gule, røde og grønne.

Stole og lænestole skandinavisk design: Drop af Arne Jacobsen

Skandinavisk indretning rødt spisestue stol

Skandinavisk stol Drop (slip) er et sæde model, der vil forsøge sikkert elskere af nordisk stil og vintage design. At få verden der er mere end 50 år af Arne Jacobsen, den oprindelige stol er nu umuligt at erhverve. Men heldigvis er der møbler inspireret af den stol, der er lige så elegant!

Idé af skandinaviske møbler til spisestuen og hjørne måltid: Cover af Muuto

Skandinavisk stol billede nordisk design pendel køkken

Solgt af Muuto, skandinavisk stol Cover (dække), billedet ovenfor, blev formet af designeren Thomas Bentzen. Lavet helt i træ og omfatter ikke noget kunstige materialer, vil det appellere til elskere af naturlige udsmykning, der kan pryde deres køkkener eller spisestuer af nordisk stemning.

Sort moderne stol skandinavisk interiør: Grand Prix efter Arne Jacobsen

Skandinavisk stol sort stue rektangulære bord

De oprindelige stole navngivne Grand Prix blev markedsført i 1957 af Arne Jacobsen. De er resultatet af design arbejde, der er baseret på formen af ​​den menneskelige krop og er beregnet til at tilbyde en uforlignelig følelse af komfort til deres brugere. Disse kopier af den oprindelige nordiske møbler fås i flere lyse farver og sort.

Moderne stole nordisk stil i gul og grøn: Fibre fra Muuto

Skandinavisk stol Foto nordiske hjem interiør møbler

Det var efter fructeuse samarbejde Aleksej Iskos og Boris Berlin stolen Fiber (fiber) ovenfor opstået. Produceret i 2014 Muuto, den omfatter kompositmaterialer og er polstret Kvadrat stof eller læder i en række neutrale farver. Fødderne, der understøtter sæderne er lavet af valnød.

Nordic stol genbrugstræ og reproduktion af den oprindelige model af Eames

Skandinavisk træ stol idé deco indretning stue

Det følgende eksempel på skandinavisk stol tager en eksisterende model underskrevet Eames og trofast efterligner sit oprindelige udseende til at tilbyde en komfortabel sæde, som kan dekorere en indvendig privat hus eller offentligt anlæg.

spisestuestole, nordisk stil gul og sort: Salt af Tom Kelley

gul stol skandinaviske møbler spisebord inde nordisk design

Tom Kelley er en designer, der har arbejdet for bureauer og virksomheder rundt om i verden, og hvis møbler fremstiller design var påvirket af principperne om enkelhed og naturlige skønhed af typisk skandinavisk stil. Således er forekomsten af ​​stolen skandinaviske Salt (salt) på den øverste billede unægtelig inspireret af den svenske design er blevet tilpasset moderne opholdsstuer. Benene på denne standen betragtes som dens mest fremragende funktion som gør meget kompakt og ideel stol for design af små rum.

Skandinavisk stil stol model: J104 Jørgen Bækmark

Skandinavisk stol Deco spisestue nordisk design idé

Disse træmøbler er kendt som J104. Opfundet af Jørgen Bækmark, en designer, der har arbejdet med det danske mærke FDB Møbler, de illustrerer en af ​​de typiske træk ved skandinavisk design og produkter af mærket: den naturlige og renset luft af sine produkter. Ud over den naturlige træ version, de fås i sort, rød, hvid og grå.

Stole nordisk-inspirerede vintage sort Thonet

sort stol skandinaviske møbler køkken lille rum Layouts

Dette er et møbel model beslægtet med den skandinaviske design uden at tilhøre en samling af nordisk brand. Faktisk blev Thonet model fremstillet i Tyskland, og det er påvirket af vintage stil og landsteder af udsmykningen i landene i Centraleuropa og Skandinavien. De møbler på den øverste fotografi er en kopi af den originale møbler, der er særligt vanskeligt at finde i det nuværende marked.

Skandinavisk design stole til spisebordet: Model 42 af Kai Kristiansen

Nordisk stil møbler skandinavisk polstret stol træ

De komfortable stole er en kopi af Model 42 stol af Kai Kristiansen. Med deres distinkt udseende, der er typisk for den populære dekoration i anden halvdel af det 20. århundrede, de incriraient godt i et rum af minimalistisk, traditionel stil. Modellerne er lavet af massivt valnød og har sæder klædt i polstring i taupe grå.

Nordic interiør lænestol Oslo af Torbjørn Anderssen & Espen Voll og Svanen af ​​Arne Jacobsen

Scandinavian stole stole interiør moderne design objekt

stol nordisk design model til arbejdsområdet eller spisning Tulip af Eero Saarinen

Scandinavian stole hus arbejdsplads Layouts

Eero Saarinen er en arkitekt og designer, der arbejdede på stolen Tulip (Tulip) ved at tage klassiske former i begyndelsen af ​​det atomare alder (midten af ​​det 20. århundrede), og i særdeleshed, fascinationen af ​​teknologien og dens anvendelse i tjenesten af boliger i USA og Vesteuropa. Disse stole er en tro kopi af den oprindelige model, lavet med en aluminium base, et plastik sæde og hynder aftagelig stof. Disse findes i mange farver, der skal integreres lettere i moderne interiør.

gennemsigtig stol moderne stil: Louis Ghost af Philippe Starck

Layouts gennemsigtige stole skandinavisk køkken design

En anden symbolske skabelse af Philippe Starck, den gennemsigtige Louis Ghost stol sagde. De møbler er vist ovenfor låne linjerne i denne stol at tilbyde os en stabelbar version i flere transparente farver.

Træstol med stofbetræk Black Shell inspireret af Hans J. Wegner

Skandinavisk stil nordisk træ stole stole

Skalstol (Shell) er en anden opfindelse af Hans J. Wegner, der står bag denne reproduktion model af høj kvalitet lavet af valnød og læder fra Italien.

Nordisk stil lænestol træ Cuba Morten Göttler

træ stol skandinavisk design hus moderne stil

Designet lænestol Cuba blev instrueret af Morten Gøttler i 1997. Det er et møbel, der blev produceret med stor sans for detaljer: linned dele var håndlavede, egetræ struktur er blevet lakeret, blev metaller lavet af høj kvalitet kobber. Kabinet pladsbesparende par excellence, Cuba er foldbar og let at opbevare i et hjørne af rummet.

Idé af moderne skandinavisk indretning med liggestole af Jens Risom

Nordisk design lounge stol dekoration beige

Næste i vores liste, levende stolen for Deco lounge og opfundet af Jens Risom og påvirket af både skandinavisk design og stil er typisk for amerikanske boliger i det 20. århundrede. Kopien på den øverste billede er lavet af linned og træ til at give den ultimative følelse af komfort.

træ lænestol Deco nordisk stil: CH25 inspireret af Hans J. Wegner

Nordic træ lounge stol Layouts idé

Med dette billede, finder vi en anden stol inspireret af værker af Hans J. Wegner og især ved sin CH25 stol. Møblerne er lavet af ask med sæde og ryglæn rattan håndlavet.

Skandinavisk design stole til stuen: POÄNG ved Ikea og træstol af Jens Risom

Skandinavisk interiør møbler træ stol stof

Træ møbler og læder nordisk stil: Model 45 af Finn Juhl

læderstol træ deco loungen nordisk design stil

Dette møbel er en gengivelse af den skandinaviske stol 45 af Finn Juhl, designer kendt for at eksportere nordisk stil i USA. Stolen på den øverste billede er at være tilgængelige uden at miste sin kvalitet og holdbarhed. Elementerne i den oprindelige model er derfor blevet erstattet af mere økonomiske produkter: malet bøgetræ i en nuance der ligger tæt på valnød og en blanding af hør og bomuld, som erstatter læderindtræk.

Skandinaviske møbler til boligindretning: Z Selig Poul Jensen

Træ deco stole skandinavisk stil lounge eklektisk stil

Et andet stykke af virkelig ikoniske møbler, er Selig Z stol designet af Poul Jensen. Det består af en hårdttræ ramme og et sæde og ryglæn blå farve, grå eller hvid.

polstret stol Metal nordisk stil: Barcelona af Ludwig Mies van der Rohe

capitonne idé kabinet stol skandinavisk design

Med denne stol af nordisk design, vender vi os til arbejdet i den tyske arkitekt Ludwig Mies van der Rohe. Den kopi af den oprindelige Barcelona stolen af ​​Ludwig Mies van der Rohe har en metal structue, som suppleres med læder hynder fås i hvid, sort og rød.

moderne stil læderstole: Grand Confort af Le Corbusier og Marcel Breuer Wassily Chair af

stue møbler nordisk design sort læder lænestol

polstret stol nordisk stil skammel med fodstøtte: livmoderen af ​​Eero Saarinen

Nordic loungestol Deco design skammel

Det er gennem de kreative indsats af Eero Saarinen denne elegante skandinaviske stol blev etableret i 1948. Døbt livmoderen (uterus), det er kilden til denne kopi lavet af glasfiber polstret kashmir. Modellen fås i flere farver, som orange, rød og lilla og kommer med en skammel fodstøtte i samme nuance.

moderne loungestol inde til: LC4 af Le Corbusier

moderne chaiselong nordisk indretning

Denne lange indendørs stol efterligner udseendet af den berømte model LC4 af Le Corbusier. Det er lavet af stål og dækket med en sort læderindtræk, sort eller brun.

Skandinavisk moderne design stol: Ægget af Arne Jacobsen og Diamond af Harry Bertoia

stol stol nordisk interiør hjem møbler

Moderne hjem for nordisk interiør: Butterfly af Hardoy

læderlænestol læsning hjørne layouts skandinavisk stil

The Butterfly stol (Butterfly) ved Harody stammer fra 1938 er så velkendt, at sandsynligvis behøver ingen introduktion. Denne smukke reproduktion har en læder sæde, der kan dekorere en pude for ekstra komfort.

Design lænestol og skammel møbler: Kontur af Grant Featherston

stol skammel capitonne hjørne af skandinavisk stue læsning

Grant Featherston er en australsk designer, der opfandt Contour stol med en fodstøtte skammel i begyndelsen af ​​50'erne i det 20. århundrede. De oprindelige modeller af stå nu en del af de symbolske produkter af skandinavisk design og sælges, af denne grund, med forholdsvis høje priser. Denne kopi giver dig mulighed for at få en Contour stol på en langt mere rimelig pris.

Skandinavisk stil hjem møbler: lænestol og polstret taburet: Ox af Hans J. Wegner

børneværelse blå stole skandinaviske møbler

Smukke polstret stol skandinavisk stil: Teddy Bear af Hans J. Wegner

Skandinavisk lænestol møbeldesign interiør capitonne

Bamse er en anden skandinavisk møbler med design af Hans J. Wegner. Den smukke print Ovenstående er lavet af valnød og el, med polstring i kashmir.

Skandinavisk design vintage møbler: Lumi Mod Kilde

Nordic møbler dekoration stue stol kontor

Skandinavisk stol Mod er et produkt af det pågældende mærke Lumi Kilde hvis stil er typisk for midten af ​​det 20. århundrede. De møbler reproduktioner vist på billedet ovenfor er lavet af valnød træ, som er betrukket i nuancer af sort eller hvid.

Skandinavisk design stol Træ: Zig Zag inspireret af Gerrit Rietveld

idé skandinaviske møbler træ stol dekoration design

moderne design stole i sort og hvid: Style Ball af Eero Aarnio

Skandinaviske møbler inde moderne deco lænestole dansk


About the author

admin