Egg stol av Arne Jacobsen danske designikon – anews24.info

Egg stol av Arne Jacobsen danske designikon

Jacobsen Egg stol egg stol designmøbler inne interiørdesign

den egg stol, også kjent som Egg Chair designet det nesten seksti år etter den uforlignelige skaperen og arkitekt Arne Jacobsen. Designen har gjennomgått mange forskjellige transformasjoner.


Denne stolen er et ikon av skandinavisk design og moderne design.

Egg stol Jacobsen danske designikon

fauteuilŒuf moderne utforming brune egg stol matter

Den skulptur utformingen av Egg stol av Arne Jacobsen er et ikon av dansk design funksjonell og tidløs klassiker. Beundret av elskere av design, gammelt og nytt, har denne stolen aldri vært ute av produksjon og er et gjenkjennelig symbol på modernismen. Jacobsen Egg stol ble opprettet i 1958 som en moderne versjon av den shepherdess ving. Noen mener det er livmor leder av den finske arkitekten Eero Saarinen, opprettet i 1948, noe som påvirket utformingen av Jacobsen for egg stol.

Arne Jacobsen Egg stol og

Jacobsen stol moderne designkonsept utvikle egg stol

Ansvarlig for å designe alle elementer av den tidligere SAS Royal Hotel i København (1958-1960) - foran høyhuset i sitt interiør og møbler - Jacobsen var i stand til å anvende sine teorier på arkitektur og integrere dem i praksis. Egget stol er en viktig del av den arkitektoniske ensemble av Royal Hotel. Det er designet for å sitte i lobbyen og i de sosiale områder på hotellet.

Historisk Photography SAS Royal Hotel i København

egg stol moderne historisk fotografering hotellet interiørdesign

Stolen ble presentert for første gang på skandinavisk Forms utstilling på Kunstindustrimuseet i Paris i november 1958 som en del av møblene prosjekt for SAS Royal Hotel. Foreløpig hotellet bærer navnet Radisson Blu Royal. I dag er den modernistiske mesterverk Jacobsen til stede i interiøret på mange moderne hoteller. Stolen holdt seg konstant synonymt med god design og god smak.

Historisk Photography SAS Royal Hotel i København for å drive lobbyvirksomhet

egg stol egg designarbeidet Jacobsen Hall Hotel

En teknologisk innovasjon, har stolen en oval form. Da han ble plassert i Royal, det fantastisk kontrast med arkitekturen av bygningen i hovedsak består av vertikale og horisontale linjer. Den organiske og ren design av stolen tilbake var en modernist og elegant touch i det indre av heller klassiske hotellet. På den tiden, Jacobsen var en av de få designere som skapte den organiske designmøbler. Hans humanistisk tilnærming har utvilsomt bidratt til dens popularitet.

Lenestol symbol på moderne organisk kilde Pamono

Jacobsen egg stol moderne designmøbeldesign
Jacobsen opprinnelig designet bunnen av Egg stol i sin garasje, hvor han jobbet med leire til å forme og finpusse formen. Ved gjennomføringen av stolen, han var den første designeren til å bruke en sterk indre skall skum i møbeltrekk. I dag er stolen produsert ved hjelp av en polyuretan-skum forsterkende glassfibrer. Det er da avsluttet med en kaldskum og dekket med stoff eller lær - det er 1200 poeng sydd for hånd i fremstillingen av hver stol. Skallet av stolen har et koblingsstykke helling som er regulerbar avhengig av brukerens vekt og holdt på en roterende plate i form av sateng polert stjerne. Som et ferdig produkt, er Egg stol en stol designet inderlig gjort for å tilpasse seg livet og gjøre det mer behagelig.

Fotocollage med Jacobson sitter i egg stol

Jacobsen egg stol moderne designarbeidet

Arne Jacobsen, arkitekt og designer, var også en kunstner, dette påvirket hans arbeid og hans visjon om bruk av farger. Mange av Jacobsens møbler design har flotte fargetoner. Endelig egg stolen er perfekt med fargerike tekstiler og lær. Nedenfor en spesialutgave av Egg trukket med mørk blå lerret stoff - inspirert av entusiasme av Arne Jacobsen for blålig tone.

Lenestol trukket med stoff mørk blå lin

Jacobsen egg stol moderne trendy design
Med sin karakteristiske form, leder av Jacobsen har en imponerende tilstedeværelse, elegant og innbydende å bosette seg i sitt komfortabelt sete. Når du sitter, stolen har et minstemål av privatliv, en funksjon som er spesielt nyttig på offentlige steder, eller når du ønsker å være alene hjemme. Med sin dreiesokkel, kan vi velge å åpne samtalen eller på annen måte, bo i sitt isolerte lille kokong. Lese eller sosialisere, det avhenger av humøret til brukeren. Stolen er ofte solgt med fotstøtte. I 1958, Jacobsen også designet Egg krakk. Stol og krakk er produsert av Fritz Hansen. Nesten seksti år senere, stolen egg forblir et ikon representant for dansk design.

Den lenestol med fotstøtte i rødt

rød egg stol fotstøtte utforming moderne stol

Den ikoniske Egg stolen i hvitt

Egg hvitt skinn lenestol utformingen tregulv kontor egg stol

Egg stol med stoff japanske designeren Minagawa

møbeldesign stol Jacobsen egg designarbeidet

organisk design

stol egg stol egg stol design idé

Stolen koker mørke

moderne møbler trend lenestol i skinn utforming

Vintage skinnstol

Dansk design egg stol egg designarbeidet

Moderne versjon med taburettene

egg stol egg stol utforming fotstøttemoderne versjon av Racing og Emotion Egg stol utforming moderne egg stol egg stolLenestol pastell blå

designarbeidet lenestol egg egg

Interiøret i Tower i Storbritannia

moderne interiørdesign stol Jacobsen lenestol i skinn utforming fotstøtte rød stol moderne design interiør tre mønster trebord Danske moderne stol egg designarbeidet Egg stol utforming fotstøtte moderne skinn Jacobsen dansk design Jacobsen egg stol egg skinn designer barkrakker tre

lenestol i skinn unik design egg inne kjøttet grå matte

svart skinnstol Jacobsen egg designarbeidet fotstøtte hvit stol utforming gulvmatter lenestol i skinn utforming egg fotstøtte fotstøtte egg stol utforming Jacobsen egg stol egg stol interiørdesignmøbler Jacobsen egg stol utforming kjøtt trend Jacobsen egg stol utforming moderne rødt kjøtt Dansk design grå utforming stol Jacobsen egg stol lær egg stol utforming moderne Jacobsen moderne interiør lenestol tendens ideen stearinlys belysning Deco Wall hvit stol Design Hvit Jacobsen egg stol matter egg stol Design lenestol moderne trend skinn gulvmatter


Like this post? Please share to your friends: