vrt

Kako spet orhideja cveti?

Kako spet cvetijo ideja orhideja nega

Kako spet orhideja cveti? Vsaka vrsta orhideje ima svoje zahteve vzdrževanja. Najpogostejše sorte, kot Phalaenopsis, Odontoglossum in Zygopetalum, zahtevajo le manjše spremembe temperature spet cveti.


Druge vrste, kot so oncidium in Dendrobium, zahtevajo spremembo gnojil primernih in bogata s hranili.

Kako spet orhideja cveti?

Kako ponovno orhideja cveti ideja trik houseplant

Vaš orhideja ne cveti? Ne bojte se, to je povsem normalno! V tej publikaciji, bomo pogled na teh lepih rastlin, njihove zahteve za vzdrževanje in kako spodbuditi cvetenja gojenih orhidej v hiši v notranjosti.

Odontoglossum Orchid: ena izmed najbolj pogostih vrst v Evropi

kako spet cvetijo v sorte ideje za orhideje rastlin

Phalaenopsis orhideje so eden izmed najpogostejših sort v naših domovih, ker so enostavno dostopne. Fascinantno in občutljivo, preživijo, v resnici, veliko energije za ustvarjanje svoje velike in lepe rože, za katere se vrednotijo. Ponavadi vse sorte orhidej šel skozi obdobje spanja, ko so končali cvetenja. Sleep jim omogoča, da se spočije in napolni hranila porabili med cvetenjem. Njegove hranilne snovi in ​​vodo je mogoče shraniti v listih rastline, dokler so potrebni za rast in cvetenje. To spanja ponavadi traja od 6 do 9 mesecev. Nato lahko spet cvetijo zase. Nazadnje, te rastline so precej močni in res ne potrebujemo dodatno gnojenje. Možno je, da posreduje, da bi push strel v svojem naravnem ritmu in jim omogoči, da cvetijo večkrat na leto, predvsem za sorte Phalaenopsis. To je doseženo z zagotovitvijo optimalne pogoje, s pršenjem z vodo brez apnenca, ki jim daje primeren substrat in učinkovito gnojilo. Vlažnost je, seveda, najpomembnejše merilo za zdrave orhideje.

Phalaenopsis orhideja je nekako najbolj pogosti v naših domovih

kako orhideja cveti spet ideja notranji houseplant hiša

Orhideja temelji na podlago in ga uporablja za razvoj in zadrževanje vlage. Vsak substrat, ilovica, glinene kroglice, lubja bora, ima svoje prednosti. Izbrati primeren substrat za rastline, poskusite najti tisto, ki je najbližje tistemu svojem naravnem okolju. Za podrobnosti o različnih vrstah podlage za orhideje, glej povezavo na dnu tega članka. *

Phalaenopsis v beli pot

kako potted orhideja cveti spet houseplant ideja

Gnojilo res ni potrebno, vendar pa lahko spodbudijo nastajanje novih listov, cvetov in cvetnih stebel. Dodajanje gnojil omogoča reprodukcijo, kaj se dogaja v njegovem naravnem okolju. V naravi, listje in veje orhideje prejeli meteorne vode, ki vsebuje hranila. Ti spodbujajo bogatenje in pomagali ustvariti nove celice. Dodatek gnojilo nadomešča vlogo dežju in to bo omogočilo, da cvetijo še enkrat hitreje.

Lepa sestava suspendiranih lonci z orhidejami in naravnih kamnov

ideja notranjost deco stanovanje vzmetenje orhideja lončki za rastline

Drugo merilo, je zelo pomembna za zdravje vašega orhideje, to je, če je bilo dano. Obstaja zelo malo sobne rastline, da je orhideja je kot neposredni sončni svetlobi, ne izjema. Vendar pa je svetlost je bistvenega pomena za zdravje. Orhideja živi v tropskem okolju in ona ljubi toploto. Podnebje v Evropi je precej hladno in ni zelo primerna za zahteve temperature orhideje. To je še vedno mogoče namestiti nekatere sorte orhidej na prostem poleti v senčnem mestu, da bi se izognili nevarnosti opeklin. V zimskem času, se jih popolnoma prinese nazaj noter.

V poletnih mesecih, lahko orhideja postaviti zunaj v senčnem kotu

Orchid houseplant ideja vaza

Sestava orhideje postavi v prvotno obliko vaze

orhideja cveti spet v obratu za pot vazo idej

Znotraj orhidej mora biti v svetlem prostoru, da med 20 in 25 stopinj. V divjini, orhideja živi v zelo visoki vlažnosti in to ni čisto možno poustvariti te pogoje v svojem domu. Vendar orhideje prodajajo danes so zelo odporni in lahko živijo v razmerah, ki niso v celoti ujemajo s tistimi iz njihovega naravnega okolja.

Orhideja: nežna rastlina fascinantno lepoto

rebloom orhidejo rastlin idejo znotraj stanovanja za

Kako zalivati ​​orhidejo? Zalivanje giblje nekoliko orhidej sorte, ampak na splošno so njihove potrebe so podobni. Več merila se upoštevajo pri zalivanje te rastline prvo premijo občutljivo.

Orhideje Dendrobium Nobile potrebuje veliko svetlobe

zelene rastline v notranjosti stanovanje vaze cvetje ideja stanovanje

Verjetno ste že slišali za tehniko ledenih kock. Res, to je tehnika pravilna lažne, ki bo v večini primerov ubil korenine vaše naprave. Naš nasvet je, naj bodo previdni in ne nad vodo it. Prav tako je pomembno, da je voda pri sobni temperaturi, da bi se izognili toplotnim šokom. Končno, naravno okolje te rastline je tropsko podnebje. Voda iz pipe pogosto vsebuje apnenec, ki ni dobra za te rastline. Poskusite ga vodi z deionizirano vodo in filtriramo. Ampak tudi, če voda z vodo iz pipe, ki vsebuje apno, dodamo limonin sok, da ga nevtralizirati.

Odontoglossum Orchid: spektakularno cvetoča sorta

rebloom orhidejo rastlin idejo znotraj stanovanja za

Zalivanje je odvisna tudi od vrste uporabljenega gnojila. Te rastline ljubijo vlago, vendar mora še vedno biti previdni, da ne bi čez vodo, in gnilobe korenin. V resnici pa je to tudi eden izmed najbolj pogostih razlogov, da ubijanje. V suhem vremenu, bo vodo vsakih deset dni, in mokro in hladno - vsakih štirinajst dni. Nekatere sorte potrebujejo več vode kot drugi.

Phalaenopsis orhideja: najmanj zahtevno tako

Orchid vzdrževanje ideja zalivanje houseplant idejo

Orhideje radi svetlobo

orhideja cveti spet ideja zalivanje houseplant pot houseplant

226 vrst orhidej so odkrili v Singapurju

orhideja vzdrževanje houseplant houseplant orhideje zalivanje

Obstajajo 25.000 vrst orhidej, razdeljene v 850 rodov

orhideja notranja zelena pot rastlina notranje ideje

Velika bela orhideja v sodobni notranjosti

houseplant ideja stanovanje rože spet cvetijo rastline orhidej cveti

Ime "orhideja" izhaja iz grške "ordis", ki pomeni "modo" ali "olive" v glede na svojo obliko

Bloom spet belo orhidejo notranjost houseplant keramični lonec

Orhideja je rastlina tropskega življenja izvora v visoki vlažnosti

Blue Orchid ideja notranji obrat orhideje cvetijo vzdržuje stanovanje

V naravi je orhideja hrani z vodo od dežja

cvetijo spet v houseplant orhidej vrt ideje

Orhideja simbolizira žensko milino

Ponovno vzdrževanje orhideja znotraj kako orhidej cveti

Orchid Zygopetalum

Notranjost vzdrževanje houseplant orhideja cvetlični lonec

Phalaenopsis

obrat znotraj stanovanjske orhideja ponovno cveti orhideja ideja

Če želite izvedeti podrobnosti o orhideje in njihovo vzdrževanje, obiščite lovorchidée mestu v.


About the author

admin