vrt

Rastlina sivka: ideje, nasveti in triki

vrt pot obloženi s sivko

Poletje je lepo je tam in bomo priložnost, da preživijo več časa na prostem. Ljubitelji vrtnarjenja, če iščete nove ideje za vaš vrt, zakaj ne sajenje sivke ?


Rastlina sivka potegniti rob svojega vrta poti

alley vrtnic in sivke

Majhen grm, ki izvira iz Sredozemlja, sivka pripada družini Lamiaceae. Ti so znani po svojih dišečimi cvetovi in ​​zimzeleni. Tako lahko rastejo sivke skozi vse leto, tako na zemlji ali v lončkih.

Začetek obloženi s sivke grmičevjem

sivka okvir prehodi za vstop

Obstaja več vrst sivke (lahko računate 28!), Najbolj pogosta pa sivka, prava sivka, sivka in sivka metulj "Alba". Vsaka vrsta rože v trni različnih barv, ki se spreminja od bele, roza, modra in vijolična.

Sivke in pušpana grmičevje v zimskem času

Šimšir in sivke pozimi

Najpogostejši so gotovo vijolična konice, ki so tudi navdih izraz "sivka", je pastel odtenek vijolične.

Beautiful sivke polje vidnega polja

polje sivke

Lavender napolni zrak s sladkim vonjem, da morda vsi potrdi. To je še posebej med marcem in septembrom, da lahko občutek, da sladek parfum. Do konca cvetenja, ušesa suha, medtem ko preostali dekorativni in zavoljo našega voha, so odišavljeno!

Rastlina sivka steze, kot v Provansi

sivke polje v Provansi

Sivka uspeva na revnih, kamnitih tleh. To je sposoben preživeti sušo, zaradi česar je idealna izbira za državo, kjer je podnebje sušnih. Ona ljubi sonce, zato se prepričajte, da se zagotovi izpostavljenosti soncu.

Angleški koča s sivko na vrtu

koča z sivke vrtom

Sivka je idealen spremljevalec za vse vrste vrtu in celo integrirati svoje balkon. Dejansko se lahko goji v lonec ali korito visi na ograjo balkona.

Afganistan sivke obdan s sivko "nizozemski"

Afganistan gojiti sivka

Pozornost na zalivanje, sivka ne mara odvečno vodo. Kot smo rekli zgoraj, raje svetlobe in precej jalovo zemljišče ali apnenca. Obstajata samo dve sorte sivke, ki zahtevajo kisla tla: Sivka Butterfly in Lavandula viridis (sorta z rumenimi ušesi).

Jardin de Provence parried več sivke grmičevje

vrt rastejo sivke v Provansi

Če ste v območju z blagim podnebjem, lahko posadimo sivke jesen. V nasprotnem primeru vam svetujemo, da rastline spomladi po zmrzali. Ne boj se, Lavender je odporna grm, ki zdrži še vedno hladno.

Rastlina sivke v loncih

Deco sivke vrt pot

Toda kako naj sadimo sivke? Začnite s strokovno zanje korenin z odstranitvijo tistih, ki so postali predolgo. Dodaj organsko spremembo terenu (dva ročaji na luknjo bi moralo biti dovolj).

Sivka pot: svetle barve, ki daje ribolov

Deco sivke pot

Če je zemlja ilovica, vrgel grobega peska na spodnjo luknjo tudi pred zakopavanje na vrhu kupa. Poskrbite, da je razmik od 40 do 50 centimères med vsako luknjo: je priporočljivo posaditi največ 5 rastlin na kvadratni meter.

Vodni bazen obkrožen z množico sivke grmičevje

vrt z bazenom in sivke

Če je vaš vrt ni dovolj velika, če, če imate raje sivke pot, tukaj je nekaj nasvetov, da rastlina sivke v loncih.

Lavender prehode z ujemanja barv klopi

sivka vrt klop ujema

Za začetek, izberite lonec približno 30 cm v premeru in se prepričajte, obseg je 1,5 do 2-krat večja od koreninsko grudo.

Francoski vrt z sivke steze, ki izstopajo iz zelenega dekor

pokrajina sivke vrt

Po izbiri lončnica vaš korenski žogo v hortikulturni kompost pomešane s peskom. Če ste se odločili za Lavender Butterfly, menijo nakisajte z resja.

Trg zelena s sivke steze meji

sivke zrasla v Trinity College

Kot smo že omenili, lavanda raje suh, tako da bi se izognili tank rezervo vode. Namesto, izberite lonec z luknjo za odvajanje vode za namakanje.

Sivka pot

sivke gojijo v vrtu lonec

Gojenje sivke je precej enostavno. Potrebuje malo vode in, če je zemlja dobre kakovosti, gnojenje ni potrebno.

Lavender posajene v osupljivo betonski pot

sivka pot

Po praktičnih nasvetov, odkrili zdaj nekaj nasvetov v zvezi z estetiko. Sivka je aromatična rastlina in enostavna za gojenje, vendar pa ima tudi še eno prednost: njegova barva lahko segajo od svetlo in živahno.

Rastlina sivka postaviti kip v vrednosti

sivke in kiparski krogla

Kako torej povezati to čudovito mediteransko grm? Sivka je zelo primerna za številne krajinske skladb med tradicijo ogromen, simetrične poti, ki se nahajajo v francoskih vrtovih, ali bolj moderno, vse, kar razvadijo izbire.

sivka grm z vrtno luči

rastlina sivke na vrtu

Lahko povežete sivka z plezanje vrtnice ali sajenje v majhnih žive meje, ki gredo na vaši ulici.

Butterfly sivke: sorta velik cvet

sajenje sivke pot

Sivka je primeren tudi za kontrastne noro množično travi kot Pennisetum ali Miscanthus. V kombinaciji z trajnica z rumenimi cvetovi, sivke cvetenje!

Medtem ko je na področju sivke za velike vrtove

sajenje sivke na celotnem področju

Igrate lahko tudi na podlagi in v hribih. Spodaj, množica topiary odreči tej pokrajini vrt, medtem ko je sivka odlikuje s svojo svetlo barvo.

Superb francoski vrt z topiary in sivke

topiares in sivka

Ne pozabite sivke pot, ki jo lahko uporabite za oblikovanje predjed, krasijo balkone kotiček ali označite stopnišče z dajanjem lonec na vsakem koraku. Sprostite svojo domišljijo ...

Kako posaditi sivke steze

sajenje sivke


About the author

admin