prehrana

Japonski miso juha recept, preprost in poln okus jedi odkriti

Japonski juha recipe-sestavine-tradicionalni miso

Kot japonske hrane? Če je vaš odgovor na to vprašanje "da", ste verjetno poskusili japonsko miso juho. Enostaven za pripravo, vsebuje ključne sestavine: Mišo paste pripravili tradicionalno fermentirana sojina na Japonskem.


miso osnova juha Recept je zelo preprost in se lahko konča z več sestavinami po vaši izbiri.

Delicious miso juha traja le dvajset minut. To je eden od razlogov, zakaj je še vedno eden izmed najbolj priljubljenih v državi vzhajajočega sonca še jedi. Nedavne raziskave kažejo, da se ta tradicionalna juha porabi približno 75% japonskih in vsak dan. Poznavanje strast ljudi za zdravo prehranjevanje in dobrega zdravja, nihče ne more pomagati, ampak poskusite, da bi to juho sami!

Tradicionalni miso juha recept

Japonska juha recept-služijo-predlogi-čaš miso

Tradicionalni miso juha recept pozna več različic, odvisno od regije in osebo, ki jo pripravlja. Poleg tega je ta japonska juha je danes zelo priljubljena po vsem svetu. Zato je doživela številne spremembe, da se prilagodijo na kulinarične tradicije različnih držav.

V bistvu, tradicionalni miso juha recept vsebuje miso paste, zelenjavo, meso ali ribo (izbirno), japonski tofu in juhe sir.

Juha-japonsko-Pate-Miso-sestavine

Naša japonsko miso juha Recept je hitra in enostavna varianta *, primerna za vegetarijanske kuhinje. Lahko uporabite to osnovni recept, da jo obogatili z drugo zelenjavo, kot so gobe, ali z mesom (glej spodaj za nekatere predloge te vrste).

Miso juha recept enostaven - Osnovna vegetarijanska različica

miso juha-receptov-sestavine-recept-tradicionalne japonski

čas, potreben 15 minut (5 minut + 10 minut za pripravo kuhanje ..)

sestavine 2 osebi

  • 1 liter vode
  • 3 žlice japonski miso paste
  • tofu sir
  • zelena čebula (ročaj ali po okusu)
  • zelena podlasica ali podobne zelenjave (ročaj ali več)
  • 1 nori list (neobvezno)

miso-juha-japonski-sestavine-zelenjava-blitva

Miso juha recipe sestavine juha-japonski

priprava

Da bi se ta recept enostaven Miso juha, bomo nadaljevali v 4 fazah. Skupni čas, potreben bo trajalo približno dvajset minut.

Najprej zavre vodo v ustreznem lonec ali kotliček. Medtem pripravimo zelenjavo, tofu sir in nori.

Za bolj prepričljiv rezultat, se zgleduje po japonski tradiciji. Zato se trudimo, da bo kmalu zmanjšati te sestavine v majhnih rezine v velikih kosih ali trakov. To bo dalo estetiko do vašega japonsko miso juho.

potem dodamo k vreli vodi v NORI rezine. Če smo uporabili kotliček, se voda vlije v ponvi vnaprej. Pustimo vreti 5 do 7 minut. o.

Medtem, dajemo 3 žlice japonsko miso paste v majhno skledo. Dodaja, malo vode in dobro premešamo. Ko je bila ta naloga doseči, je vsebina skledo dodamo v juho, premešamo dobro.

Na koncu dodamo preostale sestavine v ponvi. Pustimo vreti dodatnih 5 minut. o. Smo poskusili zagotoviti, da miso juho ne manjka soli ali pasto. vroče obrok.

Kako bogata juha juha recept miso baza

miso juha-recept-kuhinja-japonsko-idee-služijo juhe-traditonnelle

To miso juha osnovni recept lahko popestrite z različnimi izdelki, ki mu bo dala večjo globino in bogastvo znaten okus. Na Japonskem je miso juha včasih pripravljeni z različnimi tradicionalna juha imenovano Dashi.

Med njimi obstajajo različne vrste posušene ribe in shiitake gob. Za bolj verodostojno okus, poskusite pripravo tega receptov Miso juha z enim od teh juh.

Miso juha-recepti-enostavno-ne-a-no-ideja

Za sprejem okus japonski juha z miso pasto za evropske kuhinje ali da v Severni Ameriki, lahko poskusite narediti sam klasično juho. To lahko vključuje korenje, belo redkev, krompir in čebulo.

Kaj sestavine dodamo k miso baze juha recept in kako izbrati

Kako služiti miso juha-ideja-Japanese-

Japonska tradicija je, da je tradicionalna miso juha zaključili z izbranimi sestavinami v sezoni. Japonski kraj velik pomen ne samo v okusu, ampak tudi predstavitev hrane. Zaradi tega so sestavine izbere na podlagi kontrasti barv, teksture in okusa združenja.

sir juha Recept-japonski miso-tofu

Poleg tega je japonska miso juha odraža osebne preference kdo pripravlja. Kako prenesti mešanico okusov in da miso juha recept prijeten na oko?

Odgovor je preprost: to je treba izbrati sestavine, ki združujejo med seboj in tvorijo različne plasti v skledo. To pomeni, da moramo združiti sestavine plava na površju (kot čebule) in druge, ki se nagibajo k jama na posodo (kot so krompir in kosov mesa).

Kako izbrati miso paste svoje japonsko juho?

miso-juha-recept-japonski tradicionalne sestavine

Miso pasta je bistvena sestavina te japonske juhe. Ona je tudi dala ime celotni jed. Izbira svojo testo je bistvenega pomena za uspešen recept miso juho.

tofu juho Recept miso juha-japonski

Miso pasta se običajno dobimo na osnovi fermentiran soje, kar se včasih dodajajo druge sestavine. Ta sestavina ima številne koristi za zdravje, saj je visoko vsebnost beljakovin. Poleg tega je slan okus testa lahko zmanjšamo z uporabo soli v jedi z miso.

Japonski miso juha-pate-au-tradicionalni miso

Miso pasta je na voljo v več različicah. Za namene tega receptu miso juha, ločimo med dvema možnostima: pasto, ki je fermentiranih za dolgo časa in tisti, ki je bil opravljen postopek za manj časa.

Prva vrsta testa, kot so rdeče miso, je bogatejši, globlje okus. Druga vrsta miso, kot je bela, je značilna vžigalnika okus in včasih sladko. Da se odločijo, katera možnost vam ustreza več, da bi bilo najbolje, da preizkusite obe vrsti testenin!

predstavitev ideje in predloge, ki bo japonsko miso juho

Juha au-tradicionalni miso skledo-japonska

Odločili smo se, da pripravimo recept miso juho baze ali eden od njegovih bogatih različic lahko služi v juhi več zanimivih načinov. Ena bi bila uporaba skledo in žlico tradicionalne japonske. V tem primeru, bomo razmišljali tudi ponudili japonski palice; jih bo koristno, da se pomešajo z miso juho in jedo trdne sestavine.

miso juha-recept-japonsko-enostavno-sestavine

Poleg tega lahko ta japonska juha bo služil tudi v skodelice. To je primeren tudi za kosilo menijev za pripravo doma, ker bomo lahko sestavine v kozarec enostaven za izvedbo! Tukaj je nekaj navdih o tem, kako služiti to tipično japonsko hrano

Miso juha Recept-japonsko-enostavni-sklede-cuilliere-japonska

Japonsko-juha-recept-pate-miso-predlog za serviranje

Juha au miso, tofu-pate-japonski-chalottes

Japonski miso juha-bowl-idee-kosilo opoldne, enostavno

Juha-of-miso-tradicionalnem receptu-enostavno-japonski

* Miso juha Recept povzet iz minimalistično Baker


About the author

admin