hår

Den svepande hår – allt om denna teknik trend

blond scan-on-brown-färga håret

Om du läser den här artikeln är att du förmodligen intresserad av denna trendiga färgningsteknik. För dem som vill ha en förändring i färgnivån, skanning håret är det rätta valet att anta.


Fler och fler kvinnor väljer ur denna partiella färgningsteknik, för att erhålla en ljus och naturlig effekt. Om du vill veta mer, läs dessa få rader för att ge dig en bättre uppfattning om denna metod där stjärnorna älskar det.

Så vad är håret scan?

scanning hår-kort färg-blond

I princip, är håret en partiell svepfärgningsteknik som syftar till att klargöra den grundläggande hårfärg en eller två nyanser. Denna teknik, annars känd som solen sopning eller scanning Solljus uppskattas för sin makt för att ge effekt "semester tillbaka" till håret. Faktum är att med denna färg blir håret ljusare och strålande med en naturlig effekt.

hår-frisee reflektion-ljus

Skannings hår har flera fördelar. För en är det en färg som mer bevarar din hårfärg eller bitar som helt färg. Dessutom är denna metod idealisk för en första färg eller för att täcka första gråa naturligt och obemärkt hår. Slutligen ger Sunlight scanning en trompe volym i ögat till ditt hår.

brun mid-long-färgning

Vare brunett, blond eller röd - är genomsökningen gjort för dig. Den är lämplig för både rakt hår som lockigt och vågigt hår. Tekniken är enkel. Bara ljusare eller mörkare håret färgat eller naturliga en eller två toner.

blond-funktion färg bländning

Det finns flera hår skannings varianter beroende på färg

  • California svep är tillägnad blondiner som vill föra fräschör i håret, ljusare långsamt.
  • En honung scan ge glans till brunt hår och bruna.
  • Caramel scanning värmer färgen brunt hår.
  • En scan slips och färg, även kallad skuggade hår är att lätta hår spikar för att få en färgtoning.

Hur som helst, är håret svepande målet detsamma: att belysa håret ger dem en naturlig lindring.

färg-partiell-brun-bländning

Svepfärgningsmetoden är ganska komplex. Det är därför råder vi dig att lita på din kolorist, om detta är första gången för. Därefter kan du färga håret enbart tack vare svepande hår finns i kit i varuhus.

färg-partiell-reflektion-idé

Så för att behålla sitt hår?

I själva verket är det enkelt! Bara besöka din frisör var 3 till 4 månader för att återuppliva din färg. Scanning färg håret mycket mindre djup än om du väljer en annan typ av färg. Detta beror på det faktum att genom att välja skanningen, rötterna är mycket mindre synliga.

Kort solljus reflektioner sol

Resten av tiden, måste vi fortsätta att behålla sin håret med en fuktgivande mask. Dessutom rekommenderar vi att du använder specialprodukter för färgat hår.

vågbildningar-lång-blond-glare

Här är våra tips:

  • Fråga din kolorist vad som är den mest lämpliga färgen för din typ och ansiktsform.
  • Inte gå in alltför ljusa eller mörka toner. Du kanske inte har önskad effekt.
  • Om du har för kort hår, välja en annan typ av färg. Håret inte skanna samma effekt på kort hår än långt hår.
  • Använd så lite som möjligt plattången och friser, liksom håret torkar. Så du kommer att bevara din färg så länge som möjligt.

Sun glare-solljus-lumiere

Huruvida en klassisk svepande hår eller slips och färg, är det viktigt att blanda färger för att få önskad effekt av solen. Så, är du redo att prova?


About the author

admin