Deco jul

Deco kricka, påfågel blå eller blågrön?

Deco kricka Deco idé interiörfärg trend

Fancy a deco blå anka ? Vad denna färg egentligen är och varför det är så trendigt? Vet du vad som är kricka och blå påfågel?


Upptäck svaren på dessa frågor, illustrerade med en fantastisk galleri av inredningsidéer i blått och alla dess nyanser.

Deco kricka, påfågel blå och kricka 43 idéer

deco blå headboard anka idé lampkammaren trämöbler fot

Som redan sagts, är den blå färgen trenden 2017! Oavsett om det är blå anka, kricka, påfågel blå eller turkos, är tillbaka i år färgen älskade. Han är inbjuden i vår moderna interiörer och exteriörer för att göra dem friska och lugnande.

Dekorativa blå anka för en uppfriskande touch till vardagsrummet

kricka soffa lounge idé parkett blå vit deco blombukett

Efter mer än ett decennium som domineras av den rena design, grå och ljusa färger, färgerna börjar dyka upp levande och bosätta sig permanent på väggarna i varje rum i huset: vardagsrum, matsal, köket, sovrummet, barnets sovrum, badrum.

industriell design möbler med vägg målad Azure och läder stol

azurblå läder fåtölj Industrial fixtur golvmattor idé

I samband med havet och solen, är blå en av de mest populära färgerna i inredning och inom mode. Det är helt enkelt tidlös! I år vågar vi blanda olika nyanser av blått för en eklektisk sida och kallas påfågel blå, påfågel blå och kricka. Vet du vad som är ursprunget och var de-heter?

Sovrum trend med vägg målad blå olja

färg blå rummet lampa idé promenad deco anläggning

Den blå anka är en mycket intensiv färg. Denna nyans är verkligen också som påfågel blå, petroleum blått och turkos, mellanliggande mellan blått och grönt. Liksom påfågel blå, är hans namn inspirerat av den fjäderdräkt av vingar vissa arter av änder. Ibland kan det finnas under namnet grön anka. Det är svårt att säga vad som är den verkliga skillnaden mellan de två. Det senare är förmodligen en grönare idé! Glöm inte att belysning, inomhus och fotografi, är också avgörande för färgseende: de kan ibland ljusare eller mörkare beroende på ljuset.

vacker interiör med autentiska möbler och väggar målade blå anka

blå målad vägg anka idé inre modern trend

En annan populär färg på senare tid, det blå olja. Härstammar från Art Deco perioden och inom mode på 50-talet, är denna klass mycket uppskattad av många inredningsarkitekter och samtida modeskapare. Återigen, det är inte lätt att beskriva med noggrannhet eftersom det ibland visar ljusare eller mörkare beroende på ljuset. Namnet på denna nyans är ganska förvånande, eftersom olja är svart. Enligt online-portal alla färger * och tidningens ordlistan * The Parisian, bensin blå är en nyans halvvägs mellan blått, grönt och grått. Slutligen har du förmodligen redan vet, färgseende beror på vår perception.

Vardagsrum med blå väggar och inredning oljesammansättning av original ramar

Deco väggen blå vägg idé soffa kuddar sängbord sittplatser ramar trä blommor

olja blå trämöbler ställas mot en målad vägg i klarblått

blå trämöbler trämöbler olja entré väggdekoration idé

Vad påfågel blå? Den påfågel blå är en nyans av blått och grönt spektrum. Det är mycket lik den anka blå och kricka. Ibland är det svårt att skilja mellan dessa tre färger. Namnet är inspirerat av fjäderdräkt av fågeln - påfågeln. Detta koncept visas för första gången också, när det gäller modet i mitten av 19th century. Det är mycket nära en annan nyans av blå som heter Capri.

Vardagsrum med vägg målad stålblå och marinblått soffa

soffa spegel marinblå mattan golv blommor stål vägg

Modern inredning med kobolt målad vägg och soffa av samma färg

Deco vardagsrumssoffan trend belysning idé grå matta soffbord väggdekor

Du har säkert redan listat ut, är den gemensamma nämn mellan påfågel blå, petrol blå och kricka att dessa tre färger är ett mellanting mellan blått och grönt. Det finns en mängd olika nyanser av blått, mättad eller klar och desaturated eller mörkare. Valet görs enligt våra önskemål och önskningar, men det mesta av atmosfären vi vill skapa i rummet i fråga. I ett sovrum, kommer det att välja lugnande nyanser av blått, som koboltblått eller midnattsblå. Parmström blå och kricka kommer också att vara ett bra alternativ.

salong inre industriell stil klädd i olika nyanser av blått

Deco Blue Room idé armatur blå soffa blå trähylla

Titta på denna magiska interiör utformade med olika nyanser av blått av Emiliano Salci dekoratör Diamore Studio, och accenter med en stol med säte gul, designad av skaparen Pierre Coslin:

fantastiska interiör som blandar blå påfågel blå och gul olja

Modern blå inredning idé påfågel blå fåtölj inredning trend

Den blå kornblå blåklint nära, en klarare uppfattning som blå turquin är en vacker färg för arbetsytan. Med sin grått utseende, det hjälper koncentration samtidigt som den är frisk och energisk.

modern arbetsplats med tak och väggar kornblå

idé blå trä skrivbord arbetsutrymme blå vägg blå matta stol målning

Ägget stol av Arne Jacobsen är en ikon av dansk och skandinavisk design. Den här gången, hålad han sin plats i denna eleganta interiören och fungerar accent blå, tillsammans med en liten ottoman av samma färg, perfekt för att vila fötterna framför brasan efter en lång dag ...

ljusa vita vardagsrummet och öppen med ägg stol och ottoman blå anka

Deco kricka stol ottoman idé interiör spis

De blå passar mycket bra i sovrummet, i samband med havet och himlen, stimulerar reflektion och meditation. Enligt föreskrifterna i Feng Shui, blått är en färg av vattenelementet som ger lugn, renhet och överflöd. Det är perfekt för ett av rummen i huset tillägnad koncentration och kreativitet: hemmakontor, studio, sovrum, barnrum, lekrum.

Sovrum med vägg påfågel blå, brun sänggavel, lampa och vintage nattduksbord

sovrum vägg påfågel blå deco möbler nattduksbordet

Om du vill bjuda in en av dessa tre nyanser trend (blå anka, petroleum blå eller påfågel blå) i ett av rummen i ditt hem, är det viktigt att veta hur man gifta sig med dem för att bättre framhäva. I själva verket är det nästan samma regler som för alla andra nyans av blått.

Den blå är inbjuden till köket för att göra en dynamisk sida

blå trend kök väggmålning idé deco träbord träpall

De blå par bra med nästan vilken färg som helst. För att ytterligare förstärka och lyfta fram, även när vi väljer vitt, gult och grått.

Titta på den här vackra interiören rum med blå soffa och fantastiska väggdekoration

inredning idé deco vägg deco vägg blå soffa blå matta golvramar

I kombination med den röda, livfulla färger och varm bas, kommer det att verka mycket trevligt, men tyngdpunkten kommer att ligga på det först. Den blå färgen anses kallt.

elegant salong inredning som kombinerar rött och blått

design idé interiör röd fåtölj golvmattor låg träbord armatur fjädring

För en elegant och sofistikerad sida kommer vi att välja blå för väggar och är gift med eller mörkt rustika trämöbler. För golv, kommer det att välja betonggolv eller parkett grått och brunt.

Vardagsrum med vägg målad i matchande pastellblå möbler och inredning

idé muren färg blå rummet soffa kuddar armatur suspension

Om du vill lägga till endast ett element i blått, möbler eller dekorativa, i vardagsrummet fåtölj, ottomaner, mattor och gardiner är ett av de enklaste alternativ, men också mycket praktiskt. Att ha en extra stol är alltid bra när man har gäster hemma.

Bjud blå i rummet som sammetsgardiner: det är chic!

inredning idé Modern utrymme tenderar deco blå gardiner

Den blå går mycket väl med färgen på trä, mörk eller ljus. Titta inuti denna vägg med trä klädda accent, lackerat trägolv och inredda med blå fåtölj Maya. Golvmattan Aztec i blått, vitt och brunt är en stor dekorativt tillägg:

Salong med accent väggen och trägolv och Maya blå stol

blå inredning idé levande parkett trä accent väggmattor

mycket originell design utrymme utformat i olika nyanser av blått och grått

idé inre stenbänk trend blå beanbag kuddar fixtur

Blå fåtölj i en inre industriell stil med polerade betonggolv och vit tegelvägg

idé interiör fåtölj blå vägg vit tegelgolv polerad betong trend

Gift flera nyanser av blått i ett rum, är det möjligt! Här är beviset - detta inre rum som kombinerar bensin blå, blå Prousse, ultramarin blå och påfågel blå:

salong interiör som kombinerar flera nyanser av blått, beige och grått

Interiören vardagsrumssoffan vas blomma bukett idé accent vägg blombukett

Blue uppmanas också i matsalen i form av väggmålning. Bordsytan, också, är ljusblå, och stolen-typ stol. Alla dessa nyanser av blått kombinera vackert med parkett, trämöbler och vita vintage taket.

Matrum med vägg pastellblå, ljusblå bordsytan och stol indigo

blå idé blå matbordet lampa trä stol trä golvbeläggning

Rum med vägg målad i två nyanser av blått och blå oljesänggavel

blå interiör idé sovrum sänggavel väggfäste soffbord kuddar

Interiören nedan har något utöver det vanliga och eklektisk med dess färgade väggar, dess väggdekoration foto tryckt och blå Azure mark:

eklektisk och ursprungliga inredningen som blandar flera färger som väggdekoration

Deco fåtölj färgerna tenderar idé modern stolsdyna blå golvbeläggning

Blått och brunt: klassiskt bröllop och mycket framgångsrik i inredning och mode

blå väggdekoration idé lounge soffa stoppade kuddar deco golvlampa

Vi älskar den här inomhus lounge som kombinerar flera nyanser av blått accentueras av marken i vitt, grått belysning och dekorativa accenter i gult:

Wall pastellblå att matcha soffan i midnattsblå och gula accenter

interiör vardagsrum soffa lounge idé armatur interiör accent kuddar

Om du har en inre snygg och skandinavisk stil, måla en vägg i bensin blå, påfågel blå eller blå anka är inte nödvändigtvis den bästa idé eftersom du kan förlora sin skandinaviska sida. Slutligen, glöm inte att denna typ av inredning föredrar ljusa färger, speciellt för beklädnad väggar, golv och tak. Ändå är det inte förbjudet att lägga till en träkista av intensiv blå färg, som den här, gjord av det svenska företaget IKEA:

färg blå pastell trä byrå gjorda för IKEA av Ivar

Trämöbler med antika blå och vita lådor som matchar den polerade betongvägg

idé inre trämöbler deco deco ljuskrona fotografering moderna rymd idéer

Interiören i nedan är fantastiska bilden av en enkel anledning: den blå stålvägg tillåter extraordinär design klockan att verka ännu mer extraordinära. Bra spelat, Petrol Wand!

Vägg stål blå färg med fantastiska klocka som representerar månen, utforma Petrol Wand

inredning idé fåtölj blå väggklocka målning trend

För att visa upp dina blå väggar, lägga till gula accenter

Wall-blue-dark-interiör-design-moderna idéer

ljus och mörk grå bröllop, blå kobolt vägg, trägolv: elegant och trendig

kricka soffa lounge idé armatur fjädring soffbord matta golv

Vi älskar utseendet tvättas ut blue oljefärg denna vägg! Det är underbart matchas med ljusa trägolv och vita hängande ljus. Denna kombination är idealisk för alla rum, sovrum, vardagsrum, matsal, badrum. Classic och elegant, blått och vitt bröllop förknippas ofta med sjömän till sjöss i sommar och semester.

Sovrum i vitt med vägg målad blå olja, ljust trä golv

kricka modern interiör idé hängande ljust trä parkett

Idea av färg på väggarna i sovrummet modern lugnande atmosfär

målning innervägg idé nattduksbordet modern interiör trend

Varför inte framhäva en av dina väggar genom att måla den blå och visa upp din väggdekoration? Detta kommer att uppdatera ditt hem och du behöver inte ens en hel del sätt att uppnå denna idé.

Vardagsrum med vägg målad kornblå som belyser chefer

idé invändigt Leather lounge stol kuddar moderna trämöbler trend inre idé

Vi har redan nämnt - den blå, det är representationen av himlen och havet, tillsätt lite grönska är då ett självklart val för att få en touch karaktär i form av anläggningen lämpligen potten.

Interiör med väggar målade halvvägs nyans mellan blått och grått

inomhus fåtölj bord väggdekoration idé trend matta

Idea Paint, sänggavel, kuddar och fot lampa, allt i blått för sovrummet

blå interiör sänggavel idé lampa fot trämöbler kuddar

För mer information om färgerna, deras betydelse och olika nyanser, besök av alla färger.


About the author

admin