Deco jul

Japansk inredning och orientalisk touch för en zen interiör

Japanska deco-kudde soffa färgmönster,

Tusentals år genomsyrad av tradition har påverkat japansk arkitektur och estetik av inredning. Detta resulterade i en lugn och kulturell inredning.


Den japanska stilen utvecklas runt zen, balanserat liv. När man ser till japanska traditioner, te ceremonier och sätt att leva, blir kulturen omedelbart mycket engagerande och värt att återge i vårt dagliga liv. Av denna anledning kommer vi att visa dig några inspirerande idéer för att skjuta japansk inredning hem.

Hitta naturens element i inredningen i japansk inredning

Japansk inredning vägg konstverk målning solen

Japanska kulturen håller på att drunkna i kärlek och respekt för naturen. Det bästa sättet att upprätthålla ett starkt samband med den naturliga världen är att bjuda in naturen i ditt inre utrymme. Tillägget av traditionella japanska växter som bonsai och bambu i ditt hem kommer att ge honom en liten japansk naturlig touch. Du kan dock lägga till någon form av grönska och få en liknande stil. Överväg att lägga rena växter som orkidéer till din inredning utrymme. Det är inte vanligt att se många färger av blommor i en japansk hus, så vad växt du väljer, hålla det enkelt, naturligt och grönt.

vas-inspirerad tradition-East

Japanska hem bjuda även naturen hem genom stora fönster som tillåter en bild av naturen omkring dem. Även detta sätt japanska är starkt beroende av fyr delar.

Trä är ett material som är närvarande i den japanska designen

säng-rums-screen-trä

Ett av de bästa sätten att harmonisera din inredning utrymme med naturen är att lägga trä naturliga element i ditt hem. Japanska kulturen är känd för användning av träelement i sina hem. Ta till exempel denna vackra skärm bara vackert dekorera sovrummet.

rum sovrum-växt rymliga

Bambu är också en populär trä för japansk inredning, vilket kan ses ofta. I huvudsak kan texturen av trä ses överallt i en japansk hus. Försök att göra dessa trä naturliga element i hemmet genom att lägga till en bambu golv. Du kommer att älska den lugnande och fridfull effekt av mjukt trä element kan lägga till ditt hem.

table-bas-te-trä

När det gäller inredning japanska fokus för låga möbler marken. Japansk vill njuta av sitt te till marken. Av denna anledning, de håller kuddar av färger och mönster på soffan de kan kasta när som helst på marken.

pall-dryck-cherry-sakura

Den minimalistiska japanska designprinciper

Som ni säkert har märkt, är den japanska designen ren och minimalistisk. Så när du dekorera ditt utrymme, vara noga med att inte överdriva. Välja en enkel dekoration, stilrena och företrädesvis naturliga material. Möblerna ska vara moderna, enkla och naturliga trä. Belysningen kan efterlikna äkta stil japansk stil lykta. Sammantaget leta efter modern design upprepa detta ren och enkel stil.

avstånd-sakura körsbärsträd

Denna orientalisk stil inspirerar lugn, kopplat till modernismen. De fyra värderingar som definierar japansk stil är färg, ljus, natur och enkelhet. Det är därför det är viktigt att din japanska inredningen kretsar kring dessa fyra kriterier. Om du bor i denna anda, kan du vara säker att inte gå fel.

Närvaron av färg i den japanska inredningen

kimono-hängande-vägg-dekor

När det gäller färger, välja neutrala och rena färger för dina möbler och väggar. Grått, brunt och beige ingår. Satsa på mjuk belysning som kommer att ge mjukhet till din inre utrymme. Runt kan du satsa på små dekorativa inslag av levande färger.

lampor-papper-paraply-idee

För att skapa ett universum fullt av sötma, satsa på en dekoration i öst genom att införa papperslampor, bambu korgar och lyktor. Keramik är också en del av den japanska inredningen inte att missa. Här hittar du skålar, vaser och fat mönstrade med Empire of the Rising Sun. De hantverksrelaterade föremål berätta en historia. Och lägga till en modern touch, kommer du att uppnå önskad effekt.

noggrant välja japanska dekorelement

sakura körsbärsträd-vägg

Japansk inredning kretsar kring fjärilar, natur, fläktar, fåglar och naturligtvis körsbärsträd. Var och en av dessa hänvisar till den japanska kulturen. Du kan lägga till dem som dekorativa element på väggar, hyllor, golv eller hängande från taket.

Curtain sakura körsbärsträd

Sakura är ett japanskt ord för körsbärsträd från Japan och i synnerhet deras blommor. Sakura har en mycket stark närvaro i den japanska kulturen och finns ofta som ett dekorativt element. Idag körsbärsträdet blev en symbol för Japan. Det påminner om att livet är vackert, men kort och måste göra det bästa av. Förutom att den Sakura symboliserar både vårens ankomst, skönheten i ungdomen och ibland ankomsten av en ny medlem i familjen.

sakura-axel-origami-papper

Om du njuta av körsbär som dekorativt element, kan du även göra din egen. Denna metallaxel och papper kan perfekt dekorera varje inre av japansk design.

origami-lampte upphängda papper

Vet du Origami? Det är en orientalisk konst som utvecklats i Japan och vars namn är japanska. Den används ofta som dekoration samt för firandet av säsonger och för inom- och utomhus. Denna konsten att vika papper möjliggör en sann konstverk från ett pappersark. Origami skapar så enkelt som komplexa figurer. Många designers också inspirerat dem. Ta detta exempel på origami lampa ger en modern inredning med varje beröring.

orirami-papper-blommor-dekor

På samma sätt kan du skapa andra dekorativa objekt som du kan skingra runt ditt hem eller använda den för speciella tillfällen.

wallpaper-origami mönster

Känn dig fri att täcka dina papper väggar målade med japanska motiv, om du är modig. Välj en liten del av väggen för att inte vända sig till kitsch.

verdude-akvarium stil dresser

Varför inte införa ett akvarium i ditt vardagsrum? Detta inspirerar liv och lugn och är idealisk för en Zen inuti.

traditionella tabell rosa blommor

lounge soffa stil minimalistisk

växt-green-space-interieur


About the author

admin