Hur man utvecklar en vacker trädgård feng shui inredning – anews24.info

Hur man utvecklar en vacker trädgård feng shui inredning


Detta är ett system av regler och principer för att skapa en harmonisk miljö. Principerna för feng shui kan tillämpas på alla områden, men oftare de återfinns i den anlagda trädgården.

Fundamentals:

Ordet "feng" betyder vind, medan ordet "shui" - vatten. Dessa är de två viktiga delar i livet för forntida kinesiska. När du väljer en plats att bygga, måste vi ta hänsyn till miljön eftersom formen av den framtida konstruktionen kommer att bero på den här miljön.

Garden Feng Shui med modern inredning

feng shui trädgård fototillbehör

Garden Construction planerar:

I det forna Kina trodde man att varje hus vaktas av mytiska varelser och uppgiften av invånarna i huset var att stärka deras välvilja. Sköldpaddan, phoenix, tiger, drake och orm är från kinesisk mytologi av "Feng shui" djur. Varje djur representerar ett element, färg, riktning och har en viss symbolik.

Sköldpaddan representerar livslängd och stöd, Phoenix - de positiva förändringar, lycka och hopp, tigern förkroppsligar försvaret, draken ger framgång och ormen är en symbol för visdom och tålamod.

Phoenix ska placeras vid ingången till huset och sköldpaddan är placerad på baksidan av huset. Hierarkin är mycket viktigt i relationen mellan draken och tigern. Draken måste hänga tiger. I trädgården de stora träd och högre buskar bör planteras i den östra delen av trädgården. Den västra delen är reserverad för säkringen och mindre buskar. Om du vill förbättra symboliken kan du placera statyn av djuren i motsvarande hörn av din trädgård.

För utvecklingen av de funktionella områden i trädgården feng shui, måste du följa den kinesiska ring som består av 9 sektorer, inklusive åtta med en triangulär form. Varje område motsvarar ett aspekt av mänskligt liv och ett element, färg och riktning. Det är från detta att vi byggde trädgårdsplan som kommer att delas upp i nio funktionella områden.

relaxavdelning i en trädgård Feng Shui

feng shui utanför layouter trädgårdsplaner

De funktionella områden i detalj:

Rabatterna är inte kännetecknande för Zen stil. Blommorna är en del av det totala sammansättning och planteras utanför en speciell struktur.

The Northwest är "vän och lärare" - detta är relaxavdelning. Elementet i detta område är metallen och de viktigaste färger är vitt, silver, blått och även gula som färgen på guld. Lämpliga växter för denna plats är astrar, pioner, prydnadsgräs och iris.

The West representerar barn så det här är den perfekta platsen för en lekplats för dina barn. Växterna är vita eller silver som riddarsporre, den snödroppe eller lupin. Du kan komplettera med gula blommor som gula tulpaner och krysantemum.

Layout och design av en kinesisk stil trädgård

feng shui trädgård idéer deco layouter

sydvästra är relationen med autrui- är ännu ett område för avkoppling. Du kan ha växter som minns den kärlek och vänskap. Fokus ligger på blommor av rött, rosa och lila. Jordelementet kan representeras av guld och beige nyanser.

söder är den del av ära och status. Lämpliga växter är höga växter pyramid och orange eller röd. Lönn, filmjölk tistel eller medicinalväxter, liksom mynta, basilika, citronmeliss är välkomna på detta område.

sydöst representerar rikedom och detta är den plats som du måste boka vattnet i alla dess former i din trädgård. Anläggningarna i detta område är lupin, lila och skaka hans. Elementet här är trä och det måste accentueras av allvarliga silhuetter och smal form av blad.

Zen trädgård med blommor och sten lykta

Feng Shui objekt trädgård deco exteriör

Östra är riktningen av familjen. Tänk på det till en häck som måste upprätthållas av alla familjemedlemmar. Elementet igen är trä och grönt - färgen på fertiliteten kommer att bidra till att skapa en mer harmonisk relation med dina släktingar. Blommorna är gullvivor, krokusar, etc.

nordöstra symboliserar kunskap. Området är lämpligt för perenner som symboliserar processen för långsiktig relation samt fruktträd. Jorden är motsvarande element och färgen är mörkgrön.

norr är karriär och förändringar på arbetsplatsen. Plantorna bör vara med böjda blad i olika former. Vatten är en väsentlig del och färgerna är blå och lila - klematis, plommon eller iris. Du kan komplettera med jasmin eller påskliljor.

centrum symboliserar hälsa. Detta är hjärtat i trädgården där den positiva energi är centraliserad. I denna del kan du plantera medicinalväxter och växter med orange blad eller gyllene färg som iris och gul lilja.

Deco idén om en modern trädgård Zen trädgård dekoration idé

Chinese Garden med Deco staty Kinesisk trädgård deco idé

Vatten trädgård med Deco staty vatten trädgård deco staty

Vacker modern trädgård Zen trädgård feng shui konstruktion

Garden inredning med träbro Zen trädgård feng shui deco

trädgård feng shui modern deco

Garden Feng Shui relaxavdelning

Zen trädgård feng shui blomsterarrangemang

Zen trädgård dekoration layouter

Kinesiska feng shui trädgård deco


Like this post? Please share to your friends: