trädgård

Hur en orkidé blommar igen?

Hur att blomma igen en orkidé vård idé

Hur en orkidé blommar igen? Alla arter av orkidéer har sina underhållskrav. Vanligaste sorter som Phalaenopsis, Odontoglossum och Zygopetalum kräver endast små temperaturförändringar att blomma igen.


Andra typer, såsom Oncidium och Dendrobium, kräver en förändring av gödselmedel lämpliga och rik på näringsämnen.

Hur en orkidé blommar igen?

Hur orkidé blommar igen en idé trick krukväxt

Din orkidé inte blommar? Var inte rädd, det är helt normalt! I denna publikation kommer vi att titta på dessa vackra växter, deras underhållskrav och hur man kan stimulera blomning av odlade orkidé i ett hus inuti.

Odontoglossum Orchid: en av de vanligaste sorterna i Europa

hur att blomma igen inom en orkidé växtförädlar idé

Phalaenopsis orkidéer är en av de vanligaste sorterna i våra hem eftersom de är lätt överkomligt. Fascinerande och delikat, de tillbringar i själva verket en hel del energi för att skapa sina stora och vackra blommor som de värderas. Vanligtvis alla orkidé sorter går igenom en period av vila efter att de har avslutat blomning. Sömn ger dem möjlighet att vila och ladda de näringsämnen förbrukas under blomningen. Dess näring och vatten kan lagras i bladen tills de behövs för tillväxt och blomning. Denna sömn varar vanligtvis 6 till 9 månader. Därefter kan de blommar igen för sig själva. Slutligen, dessa anläggningar är ganska stark och verkligen inte behöver extra befruktning. Det är möjligt att ingripa för att ge en push kick att deras naturliga rytm och tillåta dem att blomma flera gånger per år, särskilt för Phalaenopsis sort. Detta uppnås genom att säkerställa optimala förhållanden, genom sprutning med vatten utan kalksten, vilket ger dem ett lämpligt substrat, och en effektiv gödning. Luftfuktigheten är verkligen det viktigaste kriteriet för friska orkidéer.

Phalaenopsis orkidé är typ av de vanligaste i våra hem

hur en orkidé blommar igen idé inomhus krukväxt hus

Orkidén baseras på substratet och använder den för att utveckla och behålla fukt. Varje substrat, lerjord, lera pärlor, tallbark, har sina fördelar. För att välja substrat som lämpar sig för din anläggning, försöka hitta en som är närmast den för dess naturliga miljö. För mer information om de olika typerna av substrat för orkidéer, se länken längst ner i denna artikel. *

Phalaenopsis i en vit kruka

hur en kruka orkidé blommar igen krukväxt idé

Gödselmedlet är verkligen inte nödvändigt, men det kan stimulera framväxten av nya blad, blommor och blomstjälkar. Tillägget gödsel gör det möjligt att återge vad som händer i dess naturliga miljö. I naturen, blad och grenar av orkidén får regnvatten som innehåller näringsämnen. De stimulerar gödsling och bidra till att skapa nya celler. Tillägget gödsel ersätter roll regn och det gör det möjligt att blomma igen snabbare.

Vacker komposition av suspenderade krukor med orkidéer och naturliga stenar

idé interiör deco lägenhet fjädring orkidé krukor

Ett annat kriterium, mycket viktigt för hälsan hos din orkidé, det är där den är placerad. Det finns mycket få krukväxter som gillar direkt ljus, är orkidén inte ett undantag. Dock är ljusstyrkan viktigt för hälsan. Orkidén bor i en tropisk miljö och hon älskar värmen. Klimatet i Europa är ganska kallt och det är inte riktigt lämpar sig för kraven orkidéer temperaturer. Det är fortfarande möjligt att installera vissa sorter av orkidéer utomhus under sommaren i en skuggig plats för att undvika risken för brännskador. På vintern är det absolut föra dem tillbaka in.

På sommaren kan orkidén placeras utanför i en skuggig hörn

Orchid krukväxt idé blomkruka

Sammansättning av orkidéer placeras i en originell design vas

orkidé blommar igen inom en krukväxt vas idéer

Inne i orkidén måste placeras på en ljus plats för mellan 20 och 25 grader. I naturen, orkidén lever i mycket hög luftfuktighet och det är inte helt möjligt att återskapa dessa villkor i sitt hem. Men orkidéer som säljs idag är mycket motståndskraftiga och kan leva under förhållanden som inte helt stämmer de av deras naturliga miljö.

Orkidén: en delikat växt fascinerande skönhet

rebloom en orkidé växt idé inne lägenhet

Hur man vattna orkidén? Vattning varierar något orkidé sorter, men i allmänhet deras behov är likartade. Flera kriterier beaktas vid vattning denna växt första premien känslig.

Orkidén Dendrobium Nobile behöver mycket ljus

gröna växter inne lägenhet vas blommor idé lägenhet

Du har säkert hört talas om isbitar tekniken. I själva verket är detta den teknik rätt falska, som i de flesta fall kommer att döda rötter din anläggning. Vårt råd är att vara försiktig och inte över vatten det. Det är också viktigt att vattnet är vid rumstemperatur för att undvika termisk chock. Slutligen är den naturliga miljön i denna anläggning det tropiska klimatet. Kranvatten innehåller ofta kalksten, vilket inte är bra för denna anläggning. Försök att vattna den med avjoniserat vatten och filtreras. Men också om du vatten med kranvatten innehåller kalk, tillsätt citronsaft för att neutralisera den.

Odontoglossum Orchid: en spektakulär blommande variation

rebloom en orkidé växt idé inne lägenhet

Vattning beror också på vilken typ av gödsel som används. Dessa växter älskar fukt, men det måste ändå vara noga med att inte över vatten den och ruttna rötterna. I själva verket är det också en av de vanligaste anledningarna till att döda. I torrt väder, kommer det vatten var tio dagar, och våt och kall - varannan vecka. Vissa sorter behöver mer vatten än andra.

Phalaenopsis orkidé: den minst krävande så

Orchid idé underhåll vattna krukväxt idé

Orkidéer älskar ljuset

orkidé blommar igen idé vattning krukväxt potten krukväxt

226 arter av orkidéer har upptäckts i Singapore

orkidé underhåll krukväxt krukväxt orkidé vattning

Det finns 25.000 arter av orkidéer fördelade på 850 släkten

orkidé interiör kruka grön växt interiör idéer

Stor vit orkidé i en modern interiör

krukväxt idé lägenhet blommor blomma växt orkidé blomma igen

Namnet "Orchid" kommer från det grekiska "ordis" som betyder "testikel" eller "olivolja" med hänvisning till sin form

blommar igen en vit orkidé interiör houseplanten keramik kruka

Orkidén är en växt av tropiskt ursprung som bor i hög luftfuktighet

Blue Orchid idé inomhus anläggning orkidé blommar bibehåller lägenhet

I naturen är orkidén näring med vatten från regn

blommar igen inom en krukväxt orkidé trädgård idé

Orkidén symboliserar feminina nåd

orkidé underhåll inne hur en orkidé blommar igen

Orchid Zygopetalum

inre underhåll krukväxt orkidé blomkruka

Phalaenopsis

växt inne lägenhet orkidé att blomma igen en orkidé idé

Att veta i detalj om orkidéer och deras underhåll, besök lovorchidée webbplats.


About the author

admin