trädgård

Växt lavendel: idéer, tips och tricks

trädgårdsgång kantad med lavendel

Sommaren är trevligt är det och vi tar tillfället i akt att tillbringa mer tid utomhus. Älskare av trädgårdsarbete, om du letar efter en ny idé för din trädgård, varför inte plantering av lavendel ?


Växt lavendel att dra kanten av sin trädgård väg

gränd av rosor och lavendel

Liten buske som kommer från Medelhavet, tillhör lavendel till Lamiaceae familjen. De är kända för sina doftande blommor och vintergröna. Så du kan växa lavendel under hela året, både i marken eller i krukor.

Entry kantad med lavendel buskar

lavendel frame inträdesgångar

Det finns flera varianter av lavendel (du kan räkna 28!), Den vanligaste är lavendel, äkta lavendel, lavendel och lavendel butterfly 'Alba'. Varje blommor arter i spikar av olika färg som varierar från vitt, rosa, blå och lila.

Lavendel och buxbom buskar på vintern

buxbom och lavendel vinter

De vanligaste är säkert violet spikes som även har inspirerat begreppet "lavendel", en pastell nyans av lila.

Vacker lavendel synfält

lavendel fält

Lavendel fyller luften med en söt doft som kanske vi alla erkänna. Detta är speciellt mellan mars och september som vi kan känna att söt parfym. I slutet av blomningen, öron torra medan resterande dekorativa och av hänsyn till vårt luktsinne, de är parfymerad!

Växt lavendel gångbanor, som i Provence

lavendel fält i Provence

Lavendel trivs i fattiga, stenig mark. Det är möjligt att överleva torka, vilket gör det till ett idealiskt val för ett land där klimatet är torrt. Hon älskar solen, så se till att garantera en solexponering.

Engelsk stuga med lavendel i trädgården

stuga med lavendel trädgård

Lavendel är en perfekt följeslagare för alla typer av trädgården och även integrera din balkong. Det kan faktiskt odlas i en kruka eller planter hänger på räcket på balkongen.

Afghanistan lavendel omgiven av lavendel 'Dutch'

afghanistan odla lavendel

Uppmärksamhet på vattning, inte lavendel gillar överflödigt vatten. Som vi sagt ovan, föredrar det en lätt och ganska karga land eller kalksten. Det finns bara två sorters lavendel som kräver sur jord: Lavendel fjäril och Lavandula viridis (en sort med gula öron).

Jardin de Provence parerade flera lavendel buskar

trädgården växer lavendel i Provence

Om du är i ett område med milda klimatet, kan du plantera lavendel hösten. Annars rekommenderar vi att du att plantera på våren efter frosten. Frukta inte, är Lavender en tålig buske som tål fortfarande kallt.

Växt lavendel i krukor

Deco lavendel trädgård potten

Men hur ska vi plantera lavendel? Börja med att reda ut rötterna genom att ta bort de som har blivit för lång. Lägga organiska ändring till jord (två handtag per hål bör vara tillräckligt).

Lavendel potten: en ljus färg som ger fiske

Deco lavendel potten

Om jorden är lera, kasta grov sand till botten hålet i god tid innan begrava toppen av högen. Se till att det finns ett avstånd på 40 till 50 centimères mellan varje hål: det är lämpligt att plantera högst fem plantor per kvadratmeter.

Vattenbassäng omgiven av en mängd lavendel buskar

trädgård med pool och lavendel

Om din trädgård är inte stor nog där om du har en förkärlek för lavendel potten, här är några tips för att plantera lavendel i krukor.

Lavendel gångar med färgmatchning bänk

lavendel trädgård bänk matchas

Till att börja med att välja en pott på cirka 30 centimeter i diameter och se till att volymen är 1,5 till 2 gånger större än rotklumpen.

Fransk trädgård med lavendel gångvägar som sticker ut från grönt inredning

landskap lavendel trädgård

Efter att ha valt krukväxt din rotklump i en trädgårds kompost blandat med sand. Om du valde Lavender fjäril, anser surgör med hed mark.

Square green gränsar lavendel gångvägar

lavendel odlas i Trinity College

Såsom nämnts ovan, föredrar lavendel torr, så att undvika vattenreservtank. Välj istället en kruka med ett hål för utsläpp av bevattningsvatten.

Lavendel potten

lavendel odlas i trädgården kruka

Växande lavendel är ganska lätt. Den behöver lite vatten och, om marken är av god kvalitet, är inte nödvändigt befruktning.

Lavendel planterade i en fantastisk betongkruka

lavendel potten

Efter praktiska råd, upptäcka nu några tips i samband med estetik. Lavendel är en aromatisk växt och lätt att växa, men det har också en annan fördel: dess färg kan variera från blekt och levande.

Växt lavendel att sätta en skulptur i värde

lavendel och skulpturella sfären

Hur då associera denna vackra Medelhavet buske? Lavendel lämpar sig för många landskapskompositioner mellan tradition massiv, symmetriska banor som finns i de franska trädgårdar, eller en mer modern stil, allt du mycket att välja.

lavendel buske med trädgård lykta

växt lavendel i trädgården

Du kan associera lavendel med klätterrosor eller plantering i låga häckar som går längs gränden.

Fjäril lavendel: en mängd stor blomma

plantering lavendel potten

Lavendel är också perfekt för kontrast galen massiv gräs som Pennisetum eller Miscanthus. Kombinerat med perenn med gula blommor, lavendel blommar!

Medan en lavendelfält för stora trädgårdar

plantering av lavendel på ett helt fält

Du kan också spela på grunderna och bergen. Nedan en mängd topiary ge upp detta landskap trädgården medan lavendel utmärker sig genom sin ljusa färg.

Superb fransk trädgård med figurklippning och lavendel

topiares och lavendel

Glöm inte lavendel potten, som du kan använda för att utforma en starter, pryder balkonger hörn eller markera en trappa genom att placera en pott på varje steg. Släpp loss din fantasi ...

Hur att plantera lavendel gångvägar

plantering av lavendel


About the author

admin