Pot hängande makramé för blommor och växter avbrytas

kruka suspenderad MACRAME nod

Dekorera ditt hem, uteplats eller trädgård med en pott hängande macrame att du kan göra enkelt med den teknik som beskrivs i den här artikeln! Den makramé är en teknik inspirerad av konsten att väva.


Den består i skapandet av prydnadsföremål för hemmet eller tillbehör som använder noder som är platt eller volym.

Pot hängande macrame: en DIY projekt inspirerat av den chic boho stil

MACRAME kruka hängde suspenderade blommor

Föremålen av dekorativa makramé har haft stor popularitet i det förflutna och i synnerhet under 70-talet var de också funktioner i chic bohemisk inredning och slutförts interiörer inspirerade hippierörelsen. Idag är många människor återupptäcker skönheten i bohemiska chic inredning och dessa objekt med något vintage och mycket naturligt. Om du älskar denna stil, kommer du att kunna njuta av vår tutorial för att göra din egen fjädring för växter och blommor i tyg.

Pot hängande macrame: material som behövs

bärare för kruka suspenderat MACRAME DIY

För att skapa en pott hängande makramé, behöver du följande material: jute garn (det projekt du ser i bilderna leds av Stephanie Albares med en vävnad av 4 mm tjocklek och längd 75 m); enhetliga eller trä pärlor av olika storlekar av ett tillräckligt antal för att två längder av snöre; rotting ring av omkring 4 cm; saxar, en regel; en penna.

Pot hängde sig själv: teknisk makramé

grytlapp suspenderad teknisk MACRAME

Innan du börjar göra din suspension kruka en anläggning, se till att du har alla nödvändiga material till hands. Sedan tar sig tid att studera följande förklaring guidar dig genom tekniken att nå knutar och loopar, som är viktiga för detta projekt.

Pot hängande macrame: gör loopar

Cache macrame potten hängande pot

För slingan av suspensionen: skära åtta strängar med en längd av 6 m. Oroa dig inte om det verkar vara för: längden kommer att minska efter hand som du följer följande steg. Vik åtta strängar och knyt en knut, vilket gör en loop. Dra varje sträng för att se till att noderna hålla på.

Pot hängande macrame: hur man knyter strängarna

idee kruka hängande macrame växt dörrar

dela sedan strängarna i 4 grupper vardera innehållande 4 strängar. Fäst tre av dessa sektioner tillsammans löst: detta är vad som kommer att hjälpa dig att arbeta mer fritt av enskilda noder.

Pot hängande macrame: hur man snören till ringen

suspension MACRAME korg med blommor

Nu här är hur man gör en diamant-formad slinga. Ta ringen och rotting strängen och linda in den en gång och knyt en knut på insidan av ringen. Upprepa fyra gånger med alla tricks i gruppen och resten.

Avstängning av anläggningen och blommor makramé: göra noderna runt ringen

blomma krukor suspensioner macrame

sedan ta en grupp 4 strängar och markera den punkt som är 10 cm från ringen på varje sträng. Dela strängarna i två sektioner, en för insida och en för utomstående. Gör två kvadratiska knutar och låt dem åt sidan. Upprepa för de övriga 3 sektioner.

kruka dekoration hängande macrame

MACRAME suspensioner krukor

Slutligen, samla två sektioner med kvadratiska knop. Gör en ny grupp av strängar genom att länka två noder kvadrat med den centrala delen av två strängar.

knyt anläggning för suspension för inomhus eller utomhus

DIY suspension växt bärare

Nu när du vet förfarandet för att göra knutar och hur man knyter strängarna kan du improvisera för att göra olika kreationer. Till exempel för att göra rep upphängda som bilden ovan, skulle du behöva 15 cm kvadratiska knop, 5 cm utan knutar, trä pärlor och 5 cm sträng utan knutar och 15 cm spiral noder; och, dessutom, 5 cm av sträng utan knutar, pärlor och även 5 cm utan knutar. Slutligen, två fyrkantiga knop.

Tekniska makramé och dekorerade med träpärlor

suspensioner DIY blomkrukor

Till korgen på bilden nedan: ta 2 stråkar och markera de punkter som befinner sig på ett avstånd av 12 cm vardera. Länka den centrala delen av de 4 strängar med en råbandsknop, dekorera den med en pärla och göra en annan råbandsknop att säkra pärlan.

Vagn blomma macrame idé och DIY inredning

MACRAME blomkrukor suspension

Upprepa sedan samma procedur genom att lämna 10 cm på strängarna. Och slutligen, skapa basen med ett avstånd av 4 cm och knyta det med en stor knut. Och nu, din fjädring makramé och klar!

Bild av blommig korg upphängd Deco och macrame

blomkrukor MACRAME upphängnings

Pot hängde-det-själv med MACRAME teknik

MACRAME planteringsmaskiner kruka blommig suspension