Stenhus, allt om sina för och nackdelar – anews24.info

Stenhus, allt om sina för och nackdelar

sten husväggar pool terrass pergola

Du har ett stenhus och du tror att du går ombord på ett hem förbättring projektet? Eller du överväga att köpa en villa tillverkad av detta material och du undrar om det är verkligen en bra idé?


Eller, du drömmer att bygga ett fritidshus helt i sten? Vare sig det gamla eller nyare konstruktion har stenhus några unika egenskaper att det är bra att veta innan man börjar på renoveringar, inköp eller uppförande av en sådan bostad.

Designmag genomförde undersökningen på fördelarna och nackdelarna med ett hus i det gamla eller modern rock.

Vi inbjuder dig att upptäcka resultatet av denna undersökning i denna speciella funktion stenhus. Du kommer att se dessa praktisk information kommer att hjälpa dig att designa ditt projekt runt en sådan bostad.

Att ha ett stenhus är att leva i en naturlig miljö

stenhus med pool-villa-Holiday-modern terrass

Köpa eller bygga ett stenhus är att välja att leva i en naturlig miljö. Historiskt sett olika typer av sten är bland de mest kända materialen och mest använda för att göra livsrum.

hem från stone room-deco-modern vägg träbjälkar

Nästan alla europeiska regioner erbjuder mängder av natursten som kan användas för att bygga ett hus eller en villa. Med andra ord, är stenen ett naturligt material och lätt att anskaffa. Det är en av de stora fördelarna med ett stenhus designprojekt.

Stenhus renovering Consulting nytto-cons

Dessutom är dessa lokala stenar ger huset en typisk aspekt. Hon blev en del av den traditionella utseendet på området och är lättare i sin omgivning. För att inte nämna att naturliga stenar från byggandet av orten minskar transportkostnaderna för material och gaser som följer dem!

hus-sten interiör-deco-järn-smide, trä-deco

Men se upp, de olika byggstentyper har olika egenskaper. Av denna anledning bör vi ta tid att lära sig om vilken typ av sten du kommer att använda. Detsamma gäller för att köpa ett hus i gamla stenar; lära kvaliteter byggmaterial innan han blev ägare.

Köpa eller renovera ett stenhus, är att ge en hållbar och motståndskraftig bostad

Huset stenmodern arkitektur-fördelar-nackdelar

Stenen hus, gamla eller modern, är i allmänhet en hållbar och motståndskraftig konstruktion. Du har besökt en plats i grekiska och romerska ruiner? Du kanske har märkt att man fortfarande kan se några av byggnaderna det finns mer än ett årtusende. Detta är så eftersom grekerna och romarna använde sten för att uppnå sina viktigaste byggnader. Faktum är att i vissa delar av Europa, kan du fortfarande se romerska vägar gjorda av naturliga stenar som finns kvar kan användas efter så många år av trafik!

paint-house-of-stone-vägg-vit-living-deco interiör

Jämfört med trä, som är den andra vanligaste naturmaterial i byggande av hus, visar sten en mycket mer hållbara och motståndskraftiga alternativ. Specifikt motstår ett stenhus lättare att skjuta, mögel och insekter. Eftersom många faror som trä konfronteras med svårare!

Wall-house-gamla sten målning-vit-lever under

nackdel sidan är stenen känt att skapa en svalare atmosfär. Dekorera en interiör klädd i detta material behöver några inslag av trä som mjukar atmosfären i utrymmet. Neutrala färger och varma toner bidrar också till inredningen av ett sådant utrymme. När det gäller inredning stil, kan du välja land chic stil, modern rustik, engelska, fjäll ... Tveka inte att konsultera våra deco register för att lära sig mer om hur man uppnår utvecklingen av en inhemsk sten!

Köpa eller bygga ett stenhus innebär att spendera mindre för att bibehålla konstruktionen

renovera-a-house-old-sten utanför-bild

Köpa eller bygga ett stenhus kan vara en ganska dyrt projekt. Detta beror på att arbetet i stenen kräver särskild kunskap. Dessutom den gamla sten husägare vet värdet av en sådan hållbar struktur. De tenderar därför att sälja ett sådant hus mer eller mindre. Dessutom, i likhet med andra hem försäljning, priset bestäms av tillståndet av byggnaden, det område där den är belägen och dess område.

moderna hus-i-sten-golv trä-glas bay

Den goda nyheten är att när denna investering är, är lätt att underhålla stenhus. Till skillnad från trä, vilket kräver periodiskt underhåll (vaxning, målning, växlingselementen ...), kan stenen pågå i flera år utan någon ansträngning från din sida.

deco-house-stone vägg room-a-bed-deco

Men se upp, produktion och utbyte av några stenelement kräver särskild kunskap. Detta innebär att för att byta en sådan post, skulle du antagligen behöva kalla in en specialist. Detta är fallet till exempel stenplattor som täcker tak av några gamla stenhus. Detta är något att tänka på i ditt renoverings budget för en sådan bostad!

Att bo i en modern eller gamla stenhus är lära sig om den naturliga isoleringen

vägg sten-deco hus-rums modern spis upphängda

När det gäller isolering av ett hem i moderna eller gamla stenar, inte detta material inte har ett gott rykte. I själva verket är de stenytor anses ganska kallt; Detta är förmodligen en av orsakerna till att de är så populär i Medelhavsområdet.

Build-a-house-in-stone-trä-beam-Idee-layouter

Vad sägs om isoleringsförmåga i ett stenhus? Enligt ägarna av hus och villor i sten som vi träffade, är stenen ett material kunna ta en hel del komfort temperatursidan.

renoverat stenhus-interiör-beam uppenbar foto

I måttliga klimat, stenmurar tenderar att samla värme genom dag och hålla det inre svala natten. Med andra ord, stenmurar är en naturlig isolator. Dessa egenskaper beror väsentligen temperaturer utanför.

förnyelse egen gamla stenköks deco-modern Foto

Som sagt, i områden med hårda klimat, skulle du behöva extra isolering. Detta är en annan punkt att ta hänsyn till är nödvändig för projektet av inköp, konstruktion eller renovering av hus i sten.

Köpa, renovera, bygga en modern eller gammalt stenhus, är att göra en investering som lönar sig

house-modern sten uteplats-pool-glas bay

Vi sade, i ett stenhus, gamla eller modern, kan ha en högre eller lägre pris. Kostnaden för en sådan bostad reflekterar de kvaliteter som vi har just undersökta. Det motiveras främst av hållbarheten hos konstruktionen.

hem-inredning-uppenbar renoverade sten idee

Dessutom, enligt regionerna kan sten villor vara ganska sällsynta konstruktioner. För om de var populära i det förflutna, dessa hus var mestadels små. Sten strukturer i små byar har därför ersatts med större bostäder under årens lopp.

house-sten tidigare rums förnyelse-interiör-idé

Så köpa, renovera eller bygga ett stenhus, är att göra en investering som lönar sig i det långa loppet. Hållbarhet och bristen på stenhus är en intressant produkt, funktion och sökte.

hembyggda sten-by-rummet-deco-window-Bosi

Detta är kärnan veta om för- och nackdelarna med ett stenhus. Så, är du redo att bli kär i ett sådant hem?

stenhus moderna egen köp-fördelar


Like this post? Please share to your friends: