blomma tatuering – 10 idéer till original tatuering och mening – anews24.info

blomma tatuering – 10 idéer till original tatuering och mening

blomma tatuering kvinnan tillbaka-grunder-mening

Behöver en blomma tatuering idé? Denna publikation erbjuder ett urval av bilder av kvinna och man tatuering inspirerad av skönheten i blommor och växter. Liten eller stor, blomma tatueringar har en oemotståndlig charm och en intressant symbolik.


Se våra förslag och upptäcka blomman tatuering innebär bakom var och en av dem!

Blomman tatuering är mycket populärt på sistone bland kvinnor och män.

I den västerländska kulturen, är blommorna traditionellt förknippas med kvinnlighet. Av denna anledning dessa motiv är en del av en kvinna tatuering prioriterad val. Men skönhet och mystiska charm blommor locka fler och fler män. Dessa tatueringar är ritade på olika kroppsdelar (arm, handled, rygg, ben, fötter, hals ...) i enlighet med deras storlek och preferenser bäraren.

Den lotusblomma tatuering symboliserar intelligens, visdom och andlighet

tatuering lotus-flower-tattoo-idé-fru

Den lotus är en växt typisk för många österländska kulturer. Det är bland de mest populära tatuering idéer män och kvinnor och har en särskild betydelse i den hinduiska religionen och buddhismen. I den första religion, är det i samband med den gudomliga skönhet och renhet. De öppna lotus kronblad symboliserar här öppenhet och andligt uppvaknande. I buddhismen är lotusblomma tatuering förstås som symboliserar den fysiska och andlig renhet. I denna religion är lotus ofta representerade med åtta kronblad; de utse den åttafaldiga vägen som leder till nirvana.

blomma tatuering betyder lotus-idee

Dessutom blomman tatuering kvinna eller man har en mening som varierar färger. Innebörden av de olika vanligaste färgerna:

  • färg blå förknippas med idén om anden över materien;
  • den lila är en nyans som symboliserar den mystiska inställning till andlighet;
  • nyanserna av rosa representera den buddhistiska religionen och visdom;
  • den röd förstås som en symbol av känslor och passioner.

Cherry blossom tatuering representerar liv och skönhet

Cherry tattoo-kvinna-Tatto-japanska blomma

De olika typerna av cherry blossom tatuering inspirerad kultur och japanska tatueringar. Det återspeglar den bräcklighet, men också skönhet och passagerarsidan. Ur filosofisk synvinkel, symboliserar körsbärsblommor tatuering liv och den ständiga övergången fäst vid den.

Krysantemum tatuering representerar perfektion och kungadömet

tattoo-krysantemum-kvinna-arm-idee

Som cherry blossom är krysantemum tatuering i samband med öst, och i synnerhet i Kina och Japan. I Kina, krysantemum blomma tatueringar representerar taoismen; de ses som bilder av enkelhet och perfektion, men också av glädje och livslängd.

blomma tatuering chrystantheme-meningsskapande modell

I Japan är denna anläggning anses royal. Det är förknippat med den kejserliga tronen och insignier kejsaren, en krysantemum till 16 kronblad kallas Kiku. Av denna anledning är krysantemum blomma tatuering förstås av japanerna som illustration av perfektion och gudomlighet.

Den rosa blomma tatuering är en symbol för kärlek, kvinnlighet och bräcklighet

tattoo-woman-flower-rosa arm-mening

De rosa blomma tatueringar är några av de typiska inslagen i den amerikanska kulturen. De betraktas som symboliserar kärlek och skönhet. Bilden av rosen kan också ha ytterligare tolkningar.

blomma tatuering rosa arm kvinna-modeller

Bland dem finner vi evig kärlek, kvinnlighet och bräcklighet. Törnena av en ros tatuering lägga till extra symbolik; de anger skydd, lidande och förlust av någon eller något som är kära för oss.

Den pion blomma tatuering - drottningen av blommor

liten tatuering färgade pion-fru

För den japanska, är pion drottningen av blommor. Som ett resultat, är den japanska pion tatuering en symbol för elegans och rikedom. Nyfiken om det är för oss, i den japanska kulturen, pion anses ett mönster av manliga kroppen konst. Närmare bestämt är det en avslappnad attityd.

pion blomma tatuering-tattoo beväpnade kvinna

Förr i tiden, den japanska tatuerare var vana att representera pion i olika nyanser av rött. Idag ser vi varianter av denna blomma tatuering kvinna eller man i flera färger.

Den orkidé tatuering har en mening på styrkan förfining

tatueringar-orichidee-kvinna-hand instans

Liksom många andra tatueringar av blommor, har orkidén en dold mening i den kinesiska kulturen. Dessutom har denna anläggning var en viktig symbol för aztekerna, människorna i Sydamerika känt för sitt rika historiska och kulturella arv. I Kina är orkidén tatuering menas välstånd, fertilitet och förfining. Bland aztekerna, blomman gång symboliserade makt och styrka.

tattoo-woman-arm-flower-orkidé

Förutom att vara vacker, kommer orkidén tatuering i många olika varianter. Med mer än 25.000 typer av blommor av denna art, kommer du säkert att kunna välja en som passar din perfekta tatuering idé!

Betydelse tatuering lily - dygd och perfektion

tattoo-woman-idee-fleur-de-lys

Med blomma lilja tatuering, återvänder vi till Europa, och mer specifikt till ursprunget till kulturen i denna kontinent. Bilden av lilja blomma är symboliskt kopplad till Hera, hustru till Zeus och drottningen av gudarna i den grekiska mytologin.

tattoo flower-lily-kvinna-Shoulder

Tatueringen som betyder lilja är därför i samband med gudomlighet, kvinnlighet men också till dygd och perfektion. För övrigt kan denna tatuering också symbolisera medkänsla och intelligens.

Innebörden Dogwoodblomma tatuering - väckelsen och föryngring

modell-flower-tatuering fot cornouillet

Denna blom- tatuering idé härstammar till stor del från den kristna religionen. Enligt legenden denna anläggning var en gång ett träd som ville använda för Jesu korsfästelse. Axeln har lidit sig från detta beslut, var det förvandlas till en liten planta så att den aldrig i samband med grymhet. Som en följd av hundkäx blommor tatuering idag symboliserar återfödelse och ungdom.

Idea blommig vallmo tatuering - död och fred

idéer-tattoo-poppy-flower-fru

Betydelsen av vallmo tatueringar är också kopplat till de mytologiska grekerna och romarna. I detta sammanhang har anläggningen vara en symbol för sömn och död. Senare fick vallmo tatueringar en annan innebörd, nämligen fred.

liten tatuering-kvinna-skuldra-poppy-mening

Det är denna sista mening verkar vara den mest vanliga i dessa dagar.

Betydelse tattoo hibiskus - vänlighet och royalty

tattoo-blommor-Hibiscus-skuldra-fru

Andra tatuering möjlighet japanska inspiration: hibiskus. I Orienten är denna blomma ses som symboliserar godhet. Tillsammans med detta har en intressant mening i Hawaii. Här visar hon tillhör den kungliga familjen och har konnotationer i samband med kungligheter och makt.

idé-small-tattoo-kvinna-flower-hibiskus hand


Like this post? Please share to your friends: