Plante trepall: 74 modeller til seg selv – anews24.info

Plante trepall: 74 modeller til seg selv

planter trepall ideen utforminger terrasse deco billig balkong

For hagearbeid entusiaster, forberede seg på fjærmidler, fremfor alt, for å gjennomgå sine arbeidsredskaper og beholdere planter. I løpet av månedene mars og april, som hvert år, mange opplever at deres gamle blomsterpotter og planters bør erstattes av nyere modeller.


Vanligvis er det hele avsluttes med en tur til butikken hvor du kan kjøpe de aktuelle produktene.

Contents

Planter tre padle: enkel DIY ide for å dekorere en terrasse eller utendørs hage

planter Alette treterrasse salong deco tre hage

Men å kjøpe en plante pott eller blomsterkasse er ikke det eneste alternativet for å erstatte den gamle hagen beholdere. Faktisk, hvis du liker DIY og kreative prosjekter, kan du eksperimentere med en planter modell tre padle for å realisere seg selv. Her er vårt utvalg av 74 vertikale eller horisontale type modeller. Det har noe for alle!

Palle Planter ytre veggdekorasjon

jardiniere-i pall-av-tre-vegg-vegetabilsk cloture hage

De siste årene har tre paller blitt et svært populært materiale for produksjon av møbler og tilbehør for i og utenfor hjemmet. Verdsatt for sine organiske utseende og deres evne til å forvandle seg til flere typer møbler, paletter fungerer som en veldig flott supplement til enhver dekor.

Terrasse Dekorative lite område av naturlig atmosfære med terrassebord og hage vertikal

bygge-gartner-tre-pall-vegg terrasse

Faktisk er det en gjenvinningsmateriale 'som kan oppnås mer eller mindre lett. Det er holdbart som er utformet for å lette transport av gods over lange (eller svært lange) avstander. Følgelig er dette treemballasje ganske robust. Det har også god motstand mot værforhold utenfor. For som vi vet, er pallene ofte utsatt for regn og sol i flere dager.

Avgrense terrasse med planters paller til seg selv

pot-tre terrasse-a-gjør-det-selv

Så, gjenstander og møbler deco DIY pall har en lang levetid. De har også svært god motstand mot forvitring. De kan lagres enkelt på en balkong eller terrasse, selv om de ikke er beskyttet av et krisesenter eller en pergola.

pall møbler Idea for utendørs lett å flytte

jardiniere-tre-palle-møbler-og-hage ferske hage urter,

Dette er en fordel for planter pall av tre også kan nytes i en grønnsakshage som nyter beskyttelse av et drivhus eller en baldakin!

Veggkledning med pall og blomsterdekorasjon

Wall pall hage Interiør-dør-plante-idee

Men det er også verdt å merke seg at dette organiske materiale er perfekt egnet for fremstilling av gjenstander for innvendig. Senger, sofaer, lenestoler, salongbord, kjøkken øy ... Det er bare et lite utvalg av de typer møbler som kan realiseres i tre paller hennes stue. Og siden populariteten av møbler fortsetter å stige, mange kreative brukere nå eksperimenterer med etableringen av vertikale hager i denne typen av tre!

Hvordan du skal gå om å velge en modell av planter tre padle?

make-en-gartner-tre-pall-modellen

Å gjøre en pall planter er en kreativ hobby som hjelper oss å spare penger mens tilpasse sin indre eller ytre verdensrommet. I stedet for å kjøpe en blomsterpotte modell eller en blomsterkasse klar til bruk, tar vi tid til å reflektere potten eller planter modell ville være best egnet til balkongen eller i stuen. Vi tror på størrelse, høyde og form. Og, selvfølgelig, vi stoppe på en modell som passer vår altmuligmann kapasitet!

palle plante dør modell med leire blomsterpotter

hagebruk-en-pall hengende vegg pot de Fleur-leire

Fordi, ja, det er flere design balconières og blomsterpotter laget av denne type tre. Noen krever bare et par minutter å utføre. I dette tilfellet trenger du ikke å demontere pallen eller å bygge et nytt stativ.

Idé å plante en dør til terrasse eller utendørs hage dekor

modell-gartner-vegetal vegg-blomsterpotte-leire

For andre modeller, derimot, ville du gi litt mer tid. Dette ville være å angre basismaterialet for å utvinne de trestykker og montere en ny gjenstand.

Grand Cache hage potten for å produsere tre styrene

produksjon pot de Fleur-tre-utvendig-Deco hage

Selvfølgelig vil etableringen av en gartner pall eller lignende støtte be om litt videre forberedelser. Nedenfor gir vi en oversikt over illustrerende materiale som vil fungere som referanse for prosjektet.

Hvordan lage en støtte for selv planter - Hva er de nødvendige materialer?

balconiere terrasse tre-pall-er-hvordan-det-selv

Først ville du må ta med materialer (en eller flere av tre lagring). Da ville du trenger negler (eller en spikerpistol) eller en skrutrekker, og muligens et lerret (hvis du ønsker å belegge innsiden av skaperverket ditt). Hvis du planlegger å demontere pallen, tenke på å få de nødvendige virkemidler for dette formålet (for eksempel en adze eller et kubein). Endelig har tenkt å male eller lakk for å belegge objekt som du oppretter. Et lag med maling eller lakk vil gjøre etableringen mye penere og mer holdbar.

Planter produksjon pall Tutorial


Hvis du trenger å se alle stegene for å lage en vertikal pall hage, se tutorial videoen ovenfor. Den vil vise deg alt ikke å krysse for å lykkes slikt prosjekt.

Spare plass med en planter i horisontal eller vertikal trepall til utsiden

planter veggdekorasjon trepall hageterrasse på'exterieur

Enten du har en terrasse, en liten balkong eller en grønnsakshage, kan du eksperimentere med enkel DIY prosjekt og lage dine egne planter trepall. Dette vil tillate deg å erstatte en gammel container eller spredning hagen din på en større flate.

Gjør pallen tre planter for vertikal hage

lage en planter utenfor DIY trepall tremøbler dekorasjon

På grunn av sin form, trepaller er en av de mest populære for å lage vertikale planters materialer.

Tre planter modell til paller til en tropisk inspirert hage

Planter pall tre innvendige vertikale hageplanter

Kompakt og funksjonelt er de i stand til å stå opp mot en vegg, samtidig som tjener som støtte for blomster arrangert på flere nivåer. Denne typen av trepaller planter krever ingen spesiell DIY innsats.

Hvordan pall tre hage og dekorere sin opprinnelige skapelsen i en hengende hage

vertikale planters trepall terrasse balkong veggdekorasjon

Det ville rett og slett trekke planter pallen mot veggen av din balkong eller terrasse. Dessuten er du fritt til å velge den siden du ønsker å eksponere for øynene. Den nedre delen av pallen, som har ben, blir lett lagringsplass for flere typer planter til dekorative elementer.

Planter til seg selv paller tillater oss å optimalisere plass på en liten terrasse

trepall planter hengende hage terrasse balkong utforminger liten plass

Som for den andre siden av pallen, kan det fungere som en krok for de typer beholdere som du har hjemme!

Hvordan arrangere en balkong med tre hyller for veggmontering og vinstokker

resirkulert pallen tre hage idé deco tre møbler ideer

Selvfølgelig, for eksempel en planter trepall også tilgjengelig i versjon passende for mindre områder. I dette tilfellet ville det rett og slett henge denne modellen på veggen av din balkong. God idé for de som ønsker å spare enda mer plass på sine balkonger i byen!

Eksempel gartner til å gjøre deg selv og støtte for utendørs blomsterpotter

DIY trepall møbler hagearbeid idé deco veggen henger hagen utenfor

Ha en trepall planter som har stått testen av tid og som har mistet sin glans? Du kan alltid gjenopprette vertikale hagemøbler med litt maling.

Dekorere tre planter med en maling farge som matcher sin utvendig dekor

vertikal tremøbler hagen til en gartner idé pall dekorasjon økologisk

maling farge ideen om vertikal hage og trepall møbler til å bygge selv

modellutvalg gartner utenfor billig hage fargen hvit maling

For dette er det tilstrekkelig å velge en farge som matcher det av interiøret eller som pent kombinerer med blomster. Da har du som du påfører fargen du ønsker på alle dine planter modeller i vertikal pallen!

DIY dekorasjon for liten hage med svart maling farge

Modellen palett Planter DIY deco terrasse av tre svart maling

Føl deg fri til å velge en interessant farge og ikke begrense deg, spesielt ikke til de mest populære fargealternativer. I stedet må du tenke på måter å gjøre dine møbler pall en dekorativ aksent for utendørs og spennende.

Hvordan lage en vertikal hage med Potter av blomster for sin by balkong

jardiniere idé tre pall liten hengende hage terrasse utforminger

Hvis du har et svært begrenset område, kan du prøve følgende triks lagring: sikre din møbler pall på en av veggene, bruke farget maling og la tørke.

Støtte maling farge for terrasse eller balkong blomster

jardiniere-på pall-modell-maleri-hvitt-idee

Da lå foran blomsterpotter, kombinert i eksempelet på bildet ovenfor. Du vil dermed få mer plass til å vise dine blomster!

Planter til seg med blomsterpotter

Planter pall billig vertikal hage idé Photo

Dessuten er det også mulig å kombinere de to funksjoner, som av en planter rekke klassiske tre og som av en mini skapdør plante.

Dekorasjon utenfor pall med vaser fra resirkulerte flasker

gjøre en rekke tremøbler dekorasjon opprinnelige vertikal hage

Bli inspirert av denne planteområdet selv om du ikke nødvendigvis veldig dyktige i hagearbeid. Resirkulere denne ideen og lage en veggdekorasjon element for terrassen om sommeren ved å legge noen flasker vaser laget av tre!

Dør pall anlegg for utendørs

Døren plante pall utenfor hagen idé deco DIY tre møbler billig

tilbøyelig palett for møbler Inngangs hage dekor

trepall hage dekorasjon utendørs vertikal hage

Den vertikale planter type tre palett kommer også i skråstilt versjon! Utsette hjem i inngangen hagen og gjøre det en original dekorativ aksent!

Lag en hage av friske urter med en trepall møbler

trepall vertikal hage planter dekorasjon blomsterpotte

Og hvis du har et lite sitteplasser tilgjengelig på terrassen, vedta den samme praktiske løsningen for å arrangere en mini hage med friske urter, fikse din pallemøbler blomsterpotter der du plantet rosmarin, Basilica, frisk timian, gressløk ... kort sagt, alle de urtene du liker å innlemme i din favoritt retter!

Ideen DIY Utendørs Decor billig med planter og paller

Vegg vegetal-gartner-tre-møbler Paller

Vertikale løsninger tillate flere designmuligheter med planter og blomster. Disse er organisert i henhold til dine ønsker. Omgruppere flere å lage en levende vegg helt dekket med vakre farger. Eller, beskjære plantene dine regelmessig for å få en godt strukturert vertikal hage.

Utvikling av liten hage friske urter tre

jardiniere-tre-to-do-det-selv-friske-urter

Dekorere en utendørs lekeplass med en blomsterpotte paller

møbler trepall gartner barnet deco utvendig hjørne kjøkken spill

Utvalget av tre planter er også en vakker dekorasjon for hjørnet av utendørs spill for barn. Ovenfor, en følelse av kreativt prosjekt for utvikling av en slik lekeområde for barn.

Støtte for vertikale planter utenfor veggen og tre planter ideen

jardiniere-vegg pall-hvitt-liten-hage-veggen

Du kan også forskjønne plassen til dine barn spill med en vertikal pall hage. Installere den på en vegg nær deres lekeplass og dekorere leketøy!

Tilpasning planters i form av sin hage

breaker for pall-tre-vegg-vegetabilsk-a-produksjon

Den vertikale oppløsning er også meget egnet for fremstilling av slagg-trimmet visninger av blomster. For dette, bør det gi deg en større mengde av paller. De er nødt til å være nok for etablering av et gjerde i lengde, ligner på bildet ovenfor, for eksempel.

Hvordan definere uterom med balconières - DIY dekorasjon til terrasse eller hage

jardiniere-in pall-of-wood-railing patio-veranda

Denne strategien er ikke forbeholdt bare for landskaps terrasse vi ønsker å beskytte fra nysgjerrige øyne. Det er ganske anvendelig til et område av hagen som ville definere på en naturlig måte. Ordne potter, slik som å tillate sollys til å trenge gjennom vind-visningen. Du vil dermed nyte utendørs lysere og morsommere.

En vertikal hage mot en vegg eller selvbærende

jardiniere-in pall-tømmer-hage-vertikal-ikke-kjære

Og ja, hvis du har samlet flere paller, hvorfor ikke dekorere en av yttervegger av et sett med gryter tre blomst? Det er fullt mulig å bruke denne miljøvennlig materiale for både realisering av media og planters selv!

vertikal støtte modell for planter og utendørs friske urter tre

vertikal hage potten de fleur-tre-en-gjør-det-selv

I tillegg til de modeller hengt direkte på veggen eller lener seg mot en fot, er også de av selvbærende. De har føtter utviklet trestykker og kan plasseres overalt på en terrasse eller balkong.

Kombinere flere paller av tre til et enda bedre resultat

idee-gartner-vertikal-tre-en-gjør-det-selv-pall

Visste du at du vil få et enda bedre resultat ved å kombinere flere tre støtter? Fortsett på denne måte å opprette et vertikalt utenfor lagrings som slo til en stor planter vertikal trepall nederst.

Male sine tre skapelse å gi den et friskt utseende

jardiniere-vertikal-pall-møbler-utendørs-deco balkong

Sett vertikale støtter for den bakre andre planter på balkongen. Sørg for å gi ulike høyder for både lagring. Det er en god idé for de som ville avsløre flere av dine vakre planter!

Ide av hagetegning med møbeldøren er tre anlegg

make-a-lagring-blomsterhage verktøy tre

Lage møbler vertikale trepaller, men også tilbyr mer lagringsplass for sine hageredskaper. Videre ingenting hindrer du kombinerer disse to ideer DIY innredning, en Recycling lagring 'for hageredskaper og en gartner i billig tre palett. For dette, flere hyller planlegge møbler. Bruk hver som lagring og andre planter som dør!

Noen interessante muligheter for innendørs eller utendørs dekor

til-en-hagen-hengende dekorasjon-utendørs-wood

De vertikale støtter og beholdere også kommet i versjoner eller suspendert planten dør. Så du kan gjøre noen små bokser bundet sammen med en streng. Denne metoden eliminerer behovet for en tre vertikal støtte slik at du kan lagre materiale for å gjøre dine potter.

Å gjøre en av tre veggkledning med resirkulert blomsterpotter

vertikal hage veggen pall-of-wood-maling idé

Det motsatte er også mulig. Dekk en av yttervegger med tre ytterkledning. Fiks det potter (kjøpt eller hjemmelaget) og du har en grønn vegg billig, men ganske imponerende!

Å gjøre tredør til sitt anlegg utenfor eller på innsiden

make-a-dør-plante-pall balkong terrasse-idee

Videre er det også mulig å fremstille en vertikal plante bærer trans paller skuffer. Oppbevar dem i blomsterpotter og få et møbel med hyller på flere nivåer. Den er ideell for bygging av en hage med vinstokker!

lagring tømmer for planter på flere nivåer

dør-plante-pall-tre-blå-Deco balkong

Ellers må en tredør plante som etterligner formen av trinnene i en stige. Installere den i et hjørne av ditt uterom. Det vil være klar for gryter og blomsterkasser med en gang!

Trimme sin egendefinerte planters vinduer

balconieres palett gartner Wood gjør deg idé deco yttervindu

De tre plantasjeeiere hjemmelaget tilpasse seg formen på den plassen du ønsker å dekorere, selv når det er preget av noen tradisjonelle former. Dra nytte av denne funksjonen og gi mer personlighet til utendørs med plantasjeeiere og blomsterpotter i passende åre utendørs plass!

Liten hage formet boks for utendørs planter

make-a-gartner-tre-balconiere-diy-deco

Fjerne en eller flere trepaller og bruke stykkene således oppsamlede for fremstilling av en blomsterkasse. Det kan installeres på en rampe terrasse, et vindu eller på gulvet!

Ideen med lagringsplass for utendørs planter eller tre balconière

make-a-balconiere-tre-dekorasjon-balkong-railing

Dekorere plenen utenfor sin hage er enda enklere med en blomst i stor størrelse rekkevidde! Det vil gradvis eliminere behovet for å rydde ugress og dermed legge til rette for en enkel og smart hage.

Gjenvinne, resirkulere, kombinere ... bruke de gjenværende trestykker

stor-gartner-pall-wood-hvitt

Skape en slik beholder ved å koble flere planker av tre, for å oppnå den ønskede lengde. Fortsett på samme måte for å gjøre fondet av beholderen.

Balconière til seg selv pinner

balconiere pall-of-wood-vindusdekorasjon

Resirkuler alle de små trestykker som du er! Hvis du virkelig har mye, prøver å kle opp en gammel blomsterkasse ved å kutte ut stykker av samme størrelse. Effekten vil være mer bemerkelsesverdig hvis du velger å spille med biter av forskjellige farger.

Lag en palett gartner for å bedre organiseringen av sin hage

jardiniere-hage-tre-en-gjør-det-selv

Drømmer om en ondartet grønnsakshage og lett å vedlikeholde? I dette tilfellet kan planters paller være den ideelle løsningen for din utendørs! Den nederste delen viser deg hvordan du kan utnytte plassen og hage av denne typen i komfort uten å bruke mye!

lav tre planter for å beskytte planter

f.eks trepall planters Hvordan arrangere en grønnsakshage billig

Faktisk pallene er en av de mest egnede materialer for utvikling av store planters som kan installeres på gulvet i hagen eller gå for hevet plantasjeeiere.

Planter hevet paller for ondartet hage og praksis

tre planters gjøre deg grønnsakshage trepall

De hevet planters er foretrukket av mange hager eiere som de tilbyr oss muligheten til å dyrke grønnsaker uten å bekymre ugress og insekter.

suppe med tremøbler planter til sengs for å tinker

liten gartner-maling pall rød-deco-exterieure.jpg

I tillegg beskytter de avlinger fra dyr som ofte angriper våre avlinger. Og dette er en viktig ressurs, spesielt hvis hagen ligger i et område utenfor de store byene, på landet eller ved foten av et fjell!

Ideen grønnsakshage å produsere paller

grønnsakshage-ikke-kjære-seng gartner-tre modell

Tredje nytte av de opphøyde hage senger: de tillater oss å stå gartner. Og hva bedre måte for entusiaster av frisk frukt og grønnsaker som lider av ryggsmerter?

Hage smart med billige planters for grønnsakshage

hagebruk pall DIY vegetabilsk tømmer utvendig treverk plantepotte

For å lette arbeidet ditt, fylle hagen din i en opphøyet rekke butikken kjøpte bakken i stedet for å tjene du lander utvinnes fra utsiden.

Spar tid luking hagen din med en tre planter

Oppsett grønnsakshager gartner trepaller DIY møbler økologisk modell

Denne løsningen vil kreve noe ekstra utgifter tidlig i sesongen, men det vil spare deg for innsatsen i forbindelse med hyppige luke hagen din i løpet av månedene som følge.

Hvordan Grow Jordbær hus med hage på føttene

jardiniere palle jordbær utforminger lite utekjøkken hage

Og siden de opphøyde planters laget av trepaller er så enkel å lage og så praktisk, hvorfor ikke nyte det for hele grønnsakshage?

Ideen planter med lagringsplass for ondartet hage

pall tømmer planter tomat vegetabilsk lagrings utforminger

Tross alt, disse kjekk liten møbler er så lett å tilpasse at du kan selv legge hyller for hageredskaper!

Innlemme et sprinkleranlegg i hagen sin gjort paller

Plante trepall system innredning utvendig drenering

Og hvorfor ikke utvikle en grønnsakshage med eget vanningssystem og drenering skjult mellom de ulike nivåene av skaperverket ditt! Smart, ikke sant?

Lag en hevet planter palett å konvertere en enkel hage

planters dekorasjon trepall utemøbler Ideen er å gjøre deg

Selvfølgelig er det senger og planters pall av denne typen passer også perfekt til en anlagt hage med tradisjonelle planter.

Hvordan bygge en hage med en pall planter

produksjon gartner-og-hage-tre modell-opplæringen

Du kan også bruke denne materialgjenvinning håndverket til et eget område i ditt uterom. Sett den godt med frukt og grønnsaker senger og du har en bedre strukturert grønn plass hvor alt er på sin plass!

av tre beholder for friske planter og urter

jardiniere-in pall-no-pris-og-hage-liten-space-idee

Som oppreist modeller, tre beholdere er gjennomførbart i mange forskjellige versjoner. Velg den som passer best til ditt utenfor og som er mest behagelig for deg!

Potte blomster og beholdere for hage spirene til tre

Oppsett idé-terrasse-liten-gartner-utendørs

Denne typen beholdere er ideell for å forberede grønnsakshage frøplanter, spesielt for dem som eier et drivhus. Det faktum at vi selv jobber paller betyr også at man er fri til å velge avstanden mellom dem. Følgelig kan man meget godt tilpasse etableringen til en mini-felt for frø.

Ideen hage å oppnå for grønnsakshage

label-hage-møbler-of-pall-tre utvendig

Ikke nøl med å gi etiketter for ulike deler av landet. Dette er et skritt som vi har en tendens til å overse når vi ikke har mye erfaring i hagearbeid. Det er imidlertid avgjørende for overvåking av frukt og grønnsaker i hele sin utvikling!

pall planters på hjul? Full fordeler oppfinnelse for verdensrommet!

eksempel-gartner-høy potten de fleur-utenfor-a-do

Bygge en blomsterpotte eller planter pallen på hjul er en praktisk idé for de som ønsker å forbedre i form av sine terrasser. Det er også en av de beste løsningene for gartnere som trenger å lagre sine planter innendørs i løpet av året.

Making palle planters for utendørs liten plass

idee blomsterpotte utenfor hagen dekorasjon idé pallen tre blomsterpotte

Denne typen møbler kan ta ulike former avhengig av dine behov. Elskere av minimalistisk design vil dermed velger en liten beholder. En rektangulær blomsterpotte eller tre ytre potten vil trolig være best for dem.

Cache pot treplater for å opprette seg selv

DIY-pot-tre utendørs hage

Ovenfor, noen tre kreasjoner som dette som gir oss ideer om produksjon forskjellige størrelse beholdere. Når grunnmodellen produsert, tilpasser du det med lakk, maling eller ulike mønstre.

Omsorg for følsomme planter med en blomsterpotte passende

potten de fleur-eksteriør-tre-gartner-a-gjør-det-selv

Blomsterpotter og tre potter hetter med trinsehjul er spesielt nyttige i kulturen av eksotiske, Middelhavet og tropiske planter. Arten av denne typen er generelt følsomme for friskhet. Av denne grunn er det lett å plante i en beholder til transport. På denne måten kan de bli lagret inne i huset i de kjøligere månedene og venstre utenfor i løpet av våren.

Lagring palledekke med potter av blomster og hjul

dørs modell plante dekorasjon tre paddle hjul utenfor hagen

Hvis, derimot, har du grønne fingre, og du har mye blomsterpotte av ulike størrelser, planlegger et anlegg gate med flere nivåer. I bildet ovenfor, hage prosjektmodell pall på hjul som dette.

Møbler modell med hjul for pall tre terrasse

dør anlegget palle valser Deco enkel DIY tre terrasse hage

Dessuten er denne type tremøbler ikke bare reservert for de som har en balkong eller terrasse. Du kan godt gjøre en for interiør stue.

Photo planter for utsiden gjøre selv

DIY hagearbeid idé palle utvendig dekorasjon naturlige paller

Til slutt, ikke glem at pallene er ofte brukt for realisering av hagemøbler. Og hva bedre å utfylle en utvendig dekorert møbler hjemmelagede noen planters som tinkered selv? Nedenfor noen bilder med modeller for denne type beholdere.

Utfyller innredning av pallen hage med noen planters og potter av hjemmelagde blomster

blomsterpotte å gjøre deg trebord utenfor hagemøbelserie

Lage en to møbler i ett: en salongbord for hagemøbler med mellomrom for dekorative planter! Det er en smart måte å legge til mer friskhet til sitt eksteriør plass liten. Eller resirkulere små biter av tre ved å minipotteplanter for å dekorere et salongbord palett. Bildene nedenfor gi oss noen ideer for denne type design.

Ideen om tre planters gjort paller for utendørs hagemøbler DecoPlanter pall blomsterpotte ide av tre deco

Snakker av to møbler i ett, her er en annen interessant idé: Registrer planters til en utenforstående benk. Hvilken bedre måte å nyte duften av hennes favoritt blomster?

Hvordan lage en hagebenk med tre plante senger

hagebruk-tre benk-ute-Deco

Trepaller er en svært allsidig materiale. Være genial og finne den beste måten å innlemme dem i din utendørs plass!


Like this post? Please share to your friends: