En trädgård utan underhåll eller nästan: tips och idéer – anews24.info

En trädgård utan underhåll eller nästan: tips och idéer

gränsar trädgård underhåll

Klippning, beskärning, ogräsrensning, vattning ... Du har inte tid att ta hand om din trädgård och ändå du drömmer om en trädgård som gör avundas grannen. Do not panic!


Du kan fortfarande skapa en trevlig och främjar avkoppling trädgården utan att spendera helgen i avgaserna på din trädgård. Här är en praktisk guide för att uppnå din dröm: en trädgård underhåll... eller nästan.

Trädgårdsskötsel: en grusgolv och kaktusar

Exotiska kaktus trädgård grus

Gräsmattan är en trädgård element som kräver mer underhåll: det måste vattnas och klippas regelbundet plus markberedning, gödsling, etc. Därför, om du vill ha en underhållsfri trädgården kan du ersätta din gräsmatta med marktäckande växter som sedum eller dvärg kamomill.

Trädgårdslandskap med kakel som drar en väg genom gruset

trädgårdslandskap kakel

För att förhindra spridning av ogräs, kan du skapa en trädgård landskap prickade med stenar eller skiffer. För vad är massiv, anser den dekorativa gräset som ängel hår eller blå svingel, två anläggningar som inte kräver mycket vattning och inrymma insekter kommer att sluka chips och skadedjur.

Garden Grus: Zen attityd

landskap trädgårdsskötsel

Perenna marken omfattar är en bra lösning eftersom du kommer att spara både ogräsrensning, som vattning och plantering säsongens blommor. När allt kommer omkring är det dags dyrbar och resultatet är så fantastisk! Du kan också installera ett automatiskt bevattnings och vattning schema i början eller slutet av dagen, när solen inte klappar.

ultra samtida landskapet trädgård

Zen trädgårdslandskap

Varför inte vända en del av din köksträdgård utan mycket underhåll? Det finns sorter av grönsaker som kan vara ressemés, som tomat körsbär, ek blad sallad, spenat-jordgubb eller vårgyllen. I en handvändning, du just har skapat en trädgård till en två.

Grus och sten är byggda runt en grön gräsmatta

trädgård underhåll

Grus trädgård är en annan effektiv teknik för att minska underhållet. Vi har redan ägnat en hel publikation, men ringa tillbaka oss mest. Perfekt för fans som inte har tid att behålla sin trädgård, kommer grus ersätta din gräsmatta och ger utrymme en naturlig look som estetiska.

stenplattor och levande bonsaiträd tände mark

trädgårds underhåll bonsai träd

Om du gillar krukväxter är Abélia konfetti ett estetiskt och elegant val. träd bredvid Catalpa livets träd och Bonsai är en utmärkt lösning.

Liten trädgård med betong möbler och eldstaden

Trädgårdsskötsel med brasa

Om du har ett staket, varför inte pryda kaprifol, klätterväxter såsom hortensia eller kol krypande dvärg?

Trädgårdsskötsel med minimalistiska betongplattor

Trädgårdsskötsel med kullersten

För att begränsa frekvensen av vattning, tänk på mulching dina växter. För att göra detta, gå till tallbark, flis eller döda blad. Detta steg är viktigt eftersom det också kommer att främja mikrobiellt liv.

Vacker trädgård med konstgräs

trädgården utan konstgräs underhåll

Förutom grus trädgård, är permakultur annan mycket erkänd teknik. Permakultur, vad är det? Inspirerad av naturen, syftar begreppet för att begränsa användningen av kemiska gödningsmedel utan som skogen växer lätt.

Trädgård med trä terrass och blomlådor

trädgård utan trädäck underhåll

Faktum är att skogsmarken hem för djur, bakterier och svampar som främjar markens bördighet utan kemiska komponenter. Du kan inspireras av detta begrepp i din egen trädgård och gör väl fungerande natur för dig.

Garden Irland känns mer som en tillflykt i Provence

Medelhavsstil trädgård

Om det inte är grus eller gräs, blir det ofta en golvbeläggning som skiffer kakel eller sten. Satsa på plattor av olika format och skapa en grafisk och intressant textureffekt.

Garden grus och stenplattor längs

trädgård grus

Du kan också klä din jord gatstenar eller yttre trä beklädnad underhåll massivt trä, kryssfanerskivor eller terrasser golv.

Grus trädgård och stenplattor längs

trädgård grus stenar som en gräns

Använd trä för att ge lindring till din trädgård och göra några planterings eller helt enkelt skapa en trädgårdsgång.

Trädgårdsskötsel med grus

grus trädgård på trä terrass

För att tillfredsställa dina luktsinnet, välj örter som lagerblad, rosmarin, salvia, timjan, mynta eller gräslök, alla växter som inte behöver förnyas. Observera, basilika och dragon kommer att kämpa för att klara låga temperaturer.

Terrass med pool och koja halmtak

Trä terrass med pool

Som vi sagt ovan, kräver gräset mycket underhåll. Men om du vill till varje pris ha en, föredrar låg torv underhåll. Istället för sådd, kan du också välja SOD att fråga i de första 24 timmarna av ditt köp.

En grön trädgård är uppbyggd kring en grus innergård

grön trädgård runt'une cour gravier

För vad är gränser, välj en tegelsten platt kant.

Golvet definierar flera områden av denna terrass lätt att underhålla

Zen trädgård golvbeläggning olika

För en underhållsfri trädgård som spänningen inspireras av bilden ovan där olika golvbeläggningar inte lämnar oberörd.

Inrätta en mini zen garden under trappan

mini inomhus Zen trädgård

Kräver lite underhåll, kommer uppfart plattor behöver en högtrycksrengöring under våren. För att undvika profilération ogräs genom grus uppfarter, décaissez jorden rör sedan i sanden för att förbättra dräneringen.

Trädgård lätt att underhålla grus

liten trädgård på grus

En underhåll trädgård innebär också underhållsfria trädgårdsmöbler. Satsa på trämöbler röta, PEFC eller FSC-certifierad och därmed från en någorlunda brukad skog.

Garden Path besläktad med en trappa

idé trädgård underhåll

Glöm metallmöbler som behöver underhållas och målas regelbundet. Inte någon av plast möbler som inte är mycket estetiska.

Trädgårdsskötsel inspirerad av japansk minimalism

liten trädgård zen grus

Slutligen och viktigast av allt, förbereda din trädgård för vintern. Välj friska blad och sätta dem på komposten och bränna fallna löv sjuka. Koppar döda grenar, skydda ömtåliga buskar, smörja gräsklippare, lagra slangen och vara redo när våren kommer tillbaka ...

Golvplattor, som avbryts av rabatter kant

modern terrass platt band


Like this post? Please share to your friends: