trädgård

Kryp skugga trädgård pergola

vinstockar pergola skugga modern trädgård

Sommaren närmar sig och du börjar tänka meillleurs innebär att skydda sig mot solen. Detta är en möjlighet för oss att ge dig skugga klätterväxt idéer för att dekorera ditt pergola eller berså trädgård.


Växande en eller flera växter på pergola är ett bra sätt att njuta av en naturlig skugga under sommarmånaderna.

Vine skugga: idéer för en vacker och naturlig terrass

vinstockar skugga idé deco pergola

Grönskan har förmågan att göra någon utomhus svalare och tystare. Dessutom är vissa typer av klättring blommande växter har förmågan att göra sommarkvällarna roligare med sina fascinerande dofter. I själva verket, doften av sina blommor är särskilt intensiv i sommaren när blommorna utsätts för värme och eteriska oljor blir mer märkbar att lukta.

Vine skugga: hur man känner igen?

vinstockar pergola skugga moderna deco terrasser

Som namnet antyder, omfamnar rankor gruppen en rad växtarter som är i stånd att monteras på en vägg eller på ett annat medium, såsom en trä pergola balk eller pelare i en spindel av trädgård och lusthus. Dessa anläggningar är anpassade till den yttre väggdekoration av ett hus fasad, en terrass eller balkong.

Idea terrass med pergola och klättring växt skugga

vinstockar skugga Tonelle Designers

Deco pergola med klättring växt skugga: några enkla tips för att respektera

grön växt dekoration Foto pergola

Att dekorera ditt pergola av vinstockar eller mer, det finns vissa regler att följa. De tillåter dig att växa arter av ditt val enklare och snabbare. Således yrkesverksamma trädgårds förklara att vi måste försöka att plantera 20 till 30 cm från pelarna i pergolan.

Pergola med klättrande växt skugga lätt att odla

välja en vinstock pergola skugga

Dessutom råder de oss starkt att använda en lämplig typ av jord för vissa arter. För att göra detta kommer vi att läsa broschyren som medföljer anläggningen eller rådgöra med en specialist butik.

Tips för en dekorativ pergola med vinstockar framgångsrik skugga

pergola blommor för dekoration idé

Hängande växter och terrass med pergola dekoration

vinstockar skugga modern stil pergola

Vanligtvis klättrare inte gillar överflödigt vatten, det är därför vi begränsa deras vattning, om inte annat anges i ett visst fall. För att hjälpa växterna att lättare hålla fast vid pergola, kommer vi att använda son av järn eller annat lämpligt material, för att ställa in pelarna.

Klätterväxter för skugga pergola och trädgård berså: vilka arter att välja?

välja växter skugga pergola idéer

Växter blommade berså och pergola, skuggad

växt glycin pergola Designers

Bland vinrankorna, det finns de mer lämpade för dekoration av en pergola. Det är till exempel steg klättring och kaprifol för kolumner i pergola och täta lövverk arter eller de i kluster till tak pergolan. Du kan fortfarande välja växter för frukt eller blommor.

Klätterväxter frukt: en gourmet dekor och ganska

vinstockar skugg pergola Designers

Klätterväxter frukt är ett bra val för dem som vill odla frukt och grönsaker i sina trädgårdar. Till dessa ägare av uteplatser, erbjuder de fördelen av att ha färskvaror direkt från sin terrass. I denna kategori av växter, det finns druvor, kiwi, squash, jordgubbar och hallon.

Växter pergola och arbor frukt: vad är alternativen?

pergola växt skugga poolterrassen layouter

Trä pergola och utomhusväxter

vinstockar skugga för utomhus trädgård pergola

Druvan är en av de vanligaste valet för naturlig dekoration pergola i områden i Medelhavet och mer allmänt, i många länder i södra Europa. Det har förmågan att klona din terrass medelhavs luft och en avkopplande atmosfär som i samband med semester i dessa regioner. Squash, tiden är lätt anpassas till kallare klimat och ta med din utomhus rustik och äkta utseende.

Liten terrass med pergola prydd med klättring växt skugga

skugga trä deco terrass pergola

Det kiwi är en populär vinstockar att plantera inte bara för dessa frukter, men också för sina vita blommor, gröna eller rosa. Med ursprung i Kina, är kiwi nu även odlas i Frankrike och man kan lätt använda dem för dekorativa pergola. De försköna din terrass med en touch av orientalisk stil.

Landskaps med vinstockar skugga röd

Nature dekoration pergola skugga växt

Idén om modern blomsterutsmyckning för små pergola

pergola uteplats växt skugga

Vi älskar blommande vinstockar för färg de ger våra trädgårdar. Den Bignone, även känd som Jasmine Virginia, är en växt med vackra blommor trumpeter. Dessa kommer i flera nyanser av varma färger. Den bigogne är från sydöstra USA, och av denna anledning, hon älskar solen och värmen.

Lusthus och pergola med klättring växt skugga: naturlig och doftande dekoration

vinstockar skugga tonelle pergola

Idea av vackra blomsterutsmyckning med vinstockar för skugga berså terrass med trä trädgårds

deco pool terrass pergola vinstockar skugga växter

Det är resistent mot torka och blommar från juli till september. Det är ett bra val för ägare terrasser utsätts för sol och för dem som vill ha en pergola prydd med blommor under en bra period av sommaren.

Kryp skugga för utomhus sommar full av magi

pergola skuggning deco ytter växter

Clematis är en växt med vackra doftande blommor och vintergröna. Den växer bäst om den är orienterad i söder, öst eller väst och det kan uppgå till mellan två och fem meter i höjd. Detta är en av de oftast används för att dekorera pergolor växter, väggar och spaljéer.

Välj växter pergola: exotiskt alternativ med intressanta blommor

växt skugga klättrande passionsblomma trädgård pergola

Passion är en annan blommande växt som kommer att uppskattas av dem vars terrass ger full söderut. Förde till Europa av spanjorerna under utforskandet av Amerika, är det kännetecknas av sin märkliga blommor som är bland de mest odlade i Frankrike.

Dekorera din uteplats med pergola av jasmin för en sofistikerad atmosfär

pergola vinstockar deco idéer

Om du gillar blommande växter och dofter i öst, satsa på jasmin. Det kommer att förtrolla dig med sin vackra vita, rosa eller gul och kommer att ge dig en behaglig skugga med vintergröna.

Rosen, ett val för klassisk trädgård berså

pergola växter deco terrasser Externa

Om du har en liten trädgård med pergola, välja den krasse. Det är en ettårig växt med blommor i varma färger som sandig jord och växer snabbt utan mycket vård för mycket utrymme.

Nätt blom- och uppfriskande dekoration pergola på sommaren

Layouter idéer pergola pergola

För växter dekorativa doftande pergola, tänk på rosen, glycin och sockerärtor. Den klätterros kan ha blommor i alla färger, från vitt till lila. Känd som en något pretentiös anläggning, steg som trädgårdarna i mitten av skugga och rika jord.

Utomhus anläggning för skugga pergola och lusthus: glycin

pergola vinstockar skugg arter

För en trädgård med solterrass och utsätts för värme, välj en dekorativ pergola med blåregn. Denna anläggning blommor i lila eller vita kluster. Det är att växa i bördig jord, men främst torr.

Hur att dekorera en pergola naturligt och införa fler färger i sin externa

vine skugg layouter utanför pergola

blommiga kluster av blåregn och modern trädgård pergola Deco

pergola trädgårdsväxter deco idé

Wisteria kallas särskilt snabba utvecklingen inom arter under optimala förhållanden kan de nå en höjd på en meter på bara ett år. Så ett alternativ för dem som vill ha snabba resultat och en imponerande pergola täcker.

Utveckla pergola och välja en blomsterutsmyckning för pergola skugga

Externa idéer pergola skugga växter

Att välja och behålla sin anläggning pergola, vet vi också en del praktisk information. De gäller för- och nackdelar med olika arter och deras underhåll. Således man väljer ofta lövträd växter för pergolan är väl täckt under varmt väder och soligt på vintern.

vinstockar pergola skugga: praktisk information innan du gör ditt val

växt dekoration skugga terrass pergola

Om du gillar blommande växter har du förmodligen redan beslutat att använda en för din uteplats. Men innan du gör, kom ihåg att blommor också locka bin och getingar. I tider av tillväxt av dessa växter kan närvaron av dessa insekter orsaka problem för medlemmarna i din familler. Detta är en aspekt som måste beaktas innan du gör ditt slutliga valet.

Samtida utomhus foto med vackra lusthus prydd med klätterväxter

dekoration arbor trädgårdsväxter utanför

Att hans häftigaste terrass med en vinstock pergola

Modern inredning idé pergola uteplats växt

Gourmet växter verkar ett bra val för dekorativa pergola eftersom du kan också njuta frukterna av sin egen trädgård. Om du planerar att använda denna typ av anläggning, också tänka på det faktum att vissa av dessa anläggningar har rörigt frukt. En terrass med pergola dekorerad med dessa växter kräver lite mer underhållsinsatser under den period då mognar frukten.

Blommor och växter för grimpates smaksatt atmosfär och romantqiue

presenning pergola växter

En annan detalj värdefullt att veta om motståndet olika växtarter. Bland de växter som anges ovan, kaprifol, klematis, blåregn, hortensia och rosor har ett rykte av resistenta arter och därför lättare att växa med lärling trädgårdsmästare.

pergola deco idé med hängande blomkorgar

pergola skugga blommor ranka

vinstockar pergola skugga: hur man involvera andra växtarter

idé vinstockar pergola växt skugga

Dekorera pergola av en grön växt utan blommor eller frukt betyder inte beröva vackra färger. Om du väljer denna lösning har många möjligheter att variera utseendet på sin utsida. En trevlig idé är att ha korgar med dekorativa blommor på pelarna i pergola, I det här fallet tror att mäta höjden av amplar att inte hindra den fria rörligheten på din terrass.

Doften av blommande växter är särskilt stark på kvällen

vinstockar pergola skugga lusthus décodesign

Kompletterande Deco pergola prydd med gröna växter kan också göras med hjälp av blommor som föredrar skugga områden i mitten och skuggade utomhus, som kamelior exempel.

Komplett Deco pergola prydd med en klättring skugga anläggning: utomhusbelysning idé

idee dekoration utanför pergola växter

Liten terrass med trä pergola och inredning med gröna växter

vine skugga pergola deco terrass

Buskar är ett annat sätt att ge inredningen i ditt pergola några finputsning. Arrangeras runt pelarna, kommer de att skydda din uteplats från nyfikna ögon och de gömmer rötter vinstockar som du väljer.

utomhus trädgård med rosen Foto

klätterrosor pergola trädgård inredning

trädgård berså bild med kryp och zen

pergola trädgård berså växt Zen designen

Pergolan dekorerade med gröna växter är vackra och lätt att underhålla. Med tanke på de många olika växtarter som är anpassade till klimatet i de franska regionerna, kan alla hitta ett bra alternativ för att skapa mer naturlig skugga i utomhus trädgården.

Foto liten vit pergola med täckt tak blommande blåregn

vinstockar berså skugga trädgård pergola

utplanteringsväxt idé för trädgård pergola inredd: blå eller vit blåregn

Idén om dekoration terrass pergola växt skugga


About the author

admin