Göra ett inre eller yttre trätrappa – plug praktisk information – anews24.info

Göra ett inre eller yttre trätrappa – plug praktisk information

tillverka en trätrappa utanför-in-planen-Record

Du beslutat att göra en extern trätrappa eller inuti och du letar efter idéer för sin design och dess tillkomst? Designmag erbjuder praktisk informationsblad för att hjälpa dig att uppnå detta DIY projekt.


Undersök den och kolla in våra två tutorials i bilder för att hjälpa dig att visualisera viktiga punkter att komma ihåg!

Göra ett inre eller yttre trätrappa är en uppgift fullt möjligt.

Det kräver lite förberedelser, planering och preliminära beräkningar. konstruktionsprincip och sido steg regler, vet att vecket (den horisontella delen av stegen) måste vara mellan 24 och 31 cm, och bredden skall vara minst 80 cm.

Att göra en trätrappa - den första etappen av projektet rör krävs av dimensioneringen

tillverkning av en trätrappa inne-diy

Att göra en trätrappa är en verksamhet som inte kan i alla fall lyckas utan några preliminära beräkningar. Nedan kommer vi att avslöja detaljerna i stegen för detta preliminära steg.

trappa-interiör trä-att-göra-det-själv-tutorial

För att beräkna dimensionerna dess framtida trä trappa, dela upp arbetet i några få steg. Till att börja med har vi gjort en lista över saker att tänka på. De nycklar till följande:

  • höjden av trappan
  • trapp lutning
  • antalet steg
  • stegen av dimensionerna

För att underlätta arbetet, det finns element på ett papper för att registrera resultatet av sin beräkning framför varje punkt. Vi tar mätningar av utrymmet där trappan kommer att placeras. Då, använder man en beräkningsverktyg på webben, såsom till exempel därpå. Naturligtvis kan du även kontakta en rådgivare i ett byggvaruhus produkter.

inne-a-gör-det-själv

Information som erhålls vid slutet av steg i beräkningen av trappan hjälper får du en uppfattning om antalet steg för att bygga; de kommer att vara användbart för att avgöra vilka material som behövs för ditt projekt. När denna information redo, kan du tänka på sätt att anpassa projektet.

Vilka är de standarddimensioner av en intern trappa klassiska trä?

gör trappa trä planlösning-tillverkning

Typiskt, konventionella dimensioner av en trätrappa är:

  • höjden på taket utrymme: mellan 2 och 50 m 2 81 m
  • Planeringssteg (även kallad emmarchement): mellan 60 cm och 90 cm
  • höjd av steg mellan 16 cm och 23 cm

Bra att veta: trapporna har en ideal höjd som bestäms i tid. Den 18 cm höjd som bäst passar den fysiska ansträngningen som är villig att göra för att flytta upp för trapporna. Överensstämmelse med denna praktisk information gör det möjligt för oss att göra en praktisk och bekväm trätrappa.

Hur man gör en trätrappa från hans beräkningar

make-en trappa trä planlösning-diy

Efter avslutad beräkningssteget, vi flyttar till den insikten. Den använder en kvadrat och en penna för att rita på trä materialskärlinjer; de tjänar oss att skapa steg och sättsteg av trätrappan. Notera: Denna del av arbetet sker med extrem uppmärksamhet på detaljer.

how-to-a-trappa trä-interiör-idé

Vi går sedan till skär steg som vi kommer att behöva en såg och en handsåg (för att avlägsna små defekter). Skärs enligt linjer dragna på träplankor under föregående steg.

Montera en trätrappa till mig själv - beskrivning av åtgärder för att följa

tillverkning trappa trä-interiör-modell-fri plan

När alla skivor skär, är den redo för steget att fastställa trappan. Utförs detta arbete med hjälp av träskivor bör fastställas till lagret. Vid slutet av detta skede ser vi till att alla komponenter är ordentligt fastsatta.

Arbetet med trätrappan själv fortsätter med installationen av stammarna. Dessa är gjorda av träplankor som tidigare skurits med hjälp av som utgångspunkt beräkningar som redan gjorts. De innehåller alla de praktiska uppgifter om storleken på stammarna.

Hur inser-a-trappa trä-interiör-tutorial

När klippa, stammarna är säkra med träinredning trappa. För detta använde vi därför en skruvmejsel och lim. De två sätt att åtgärda stammarna garanterar oss extra styrka av trappan.

Efter sättsteg, är slitbanor installerade. De kan göras i en eller flera brädor Vi skär efter sina beräkningar. Hans skivor är anslutna till ryggraden i trappan med hjälp av skruvar och lim.

trappa trä-tillverkningssteg till gör-det-själv

För att göra en säker inomhus trätrappa vi inte glömma räcket och räcket! Dessa kan vara hemlagad eller köpas färdiga. I varje fall, vi se till att den är fast i väggen i en fast sätt; på ledstången, vi uppmärksamma att det följer vinkeln på sin DIY trappa.

Hur en extern trätrappa till trädgård eller terrass

gör en trätrappa design och inredning terrass

Numera uteserveringar och trädäck är mycket populära. Många DIY entusiaster bestämde sig för att tillverka sina utomhus designelement själva. Och ofta, de måste också utföra vissa åtgärder för att underlätta tillgången till deras terrass.

plan trappa-exteriör-trä-tutorial

Den vägledande principen för tillverkning av en utanför trä trappa är väsentligen densamma som den som diskuterats ovan. Vi börjar med att bestämma de väsentliga uppgifter som avser dimensioner (höjd, lutning, antal och storlek av steg). Sedan, genom steget att anbringa dimensionerna av trämaterial och dess skärning.

hur gör steg trappa trä planen

skelettet flyttas från dess yttre trappa trä på terrassen; sedan behandlar steg och sättsteg.

make-a-trappa-trä exteriör-tutorial

Bra att veta: Till skillnad från invändiga trappor, de som står utanför inte alltid har en stig. Vi kan hoppa över steg för deras snitt och installation.

trappa trä terrass steg till gör-det-själv

Som vi har sett, kan stegen bestå av en eller två träplankor. Alla är fria att avgöra vad som är det bästa alternativet för sin uteplats.

göra en utomhusterrass trätrappa

Fastställandet av träskivor görs med hjälp av skruvar istället för naglar. Det första alternativet är att föredra eftersom det är mer hållbara i tid och säkrare.

trappa trä exteriör-a-gör-det-själv-tutorial

Det är underförstått, tillverkning av trätrappor är inte särskilt svårt, Men det kräver noggrann och seriös inställning. Om du älskar dig själv och du behöver en inomhus eller utomhus trappor, tveka inte att ge sig in på ett sådant projekt!

trapp utomhus trä-to-göra-det-själv planen

skapa trapp exteriör trä uteplats terrass pool


Like this post? Please share to your friends: